Ingrediente
- 3.5 kg vinete
- 3 kg ardei kapia
- 1,5 gogosari
- 600 g ceapa
- 500 g morcov
- 500 ml ulei
- sare de mare
- piper boabe proaspat rasnit
- curry
- foi de dafin
Mod de preparare
Spalati ardeii si vinetele si aveti grija sa le stergeti cu un prosop si abea apoi sa le puneti la copt.Dupa ce s-au copt le curatati bine de pielita.
Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot sau daca nu aveti robot ca sa fie fine la gust.
Incingeti uleiul (nu mult cantitativ)intr-o oala non-stick si adaugati ceapa; dupa ce sa inmuiat putin ceapa si are consistenta usor cristalina, adaugati morcovii si putina sare de mare.Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot si in final se adauga piperul si foi de dafin dupa gust si putin curry . Lasati la foc potrivit timp de 2 ore ( nu uitati cam din cand in cand sa verificati si sa invartiti continutul).
Cand compozitia este gata, adaugati in borcane .
Dupa ce se raceste zacusca, serviti-o pe paine ori de cate ori doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete picanta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|