Zacusca de vinete picanta

Postat de artistique in Zacusca
28 Iul 2013 | 5377 vizualizari
Zacusca de vinete picanta

Puteti sa serviti ca aperitiv zaccusca cu paine de diverse tiputi de paine si cu rosii cherry de diverse culori precum in imaginea postata. P.S Rosiile de genul asta le-am luat de la Lidl . Pofta buna ^^ !

Ingrediente

  • 3.5 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1,5 gogosari
  • 600 g ceapa
  • 500 g morcov
  • 500 ml ulei
  • sare de mare
  • piper boabe proaspat rasnit
  • curry
  • foi de dafin

Mod de preparare

Spalati ardeii si vinetele si aveti grija sa le stergeti cu un prosop si abea apoi sa le puneti la copt.Dupa ce s-au copt le curatati bine de pielita.

Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot sau daca nu aveti robot ca sa fie fine la gust.

Incingeti uleiul (nu mult cantitativ)intr-o oala non-stick si adaugati ceapa; dupa ce sa inmuiat putin ceapa si are consistenta usor cristalina, adaugati morcovii si putina sare de mare.Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot si in final se adauga piperul si foi de dafin dupa gust si putin curry . Lasati la foc potrivit timp de 2 ore ( nu uitati cam din cand in cand sa verificati si sa invartiti continutul).

Cand compozitia este gata, adaugati in borcane .

Dupa ce se raceste zacusca, serviti-o pe paine ori de cate ori doriti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete picanta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca

Postat de anaiordan

Zacusca

Am copt vinetele si ardeii, am copt intai vinetele pentru a le putea lasa sa se scurga de zeama cat se coc ardeii. Am tocat ceapa la robot, apoi ardeii i-am tocat si pe iei la robot, si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 21:25
la 28.07.2013, 21:41
la 28.07.2013, 21:49
la 28.07.2013, 22:32
bun
la 28.07.2013, 22:41
yummyy

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking