Vinete albe umplute cu piept de pui

Postat de Valclaudia in Mancaruri de legume
21 Iul 2019 | 2104 vizualizari
Vinete albe umplute cu piept de pui

Ingrediente

  • 5 vinete mici albe
  • 500 gr. piept de pui macinat
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa medie
  • 50 gr. pesmet
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Pentru sos:

  • 3 rosii mari de gradina
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa aba medie
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 frunze proaspete de busuioc
  • cateva crengute de marar verde

Mod de preparare

Vinetele se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie, apoi se taie in doua, orizontal.

Scobim cu o lingurita miezul din fiecare jumatate de vanata, avand grija sa lasam "peretele" de cel putin 1cm.

Asezam vinetele astfel pregatite intr-o strecuratoare, presaram in interior putina sare si le lasam o jumatate de ora deoparte.

Miezul scos din vinete se presara cu putina sare si se pune de asemenea, in alta strecuratoare tot pentru jumatate de ora.

Curatam ceapa si ardeiul kapia, le tocam si le sotam 5 minute in 3 linguri ulei de masline.

Adaugam miezul de la vinete clatit foarte bine sub jet de apa fierbinte pentru a elimina gustul amar lasat de apa continuta de vinete. Mai calim legumele alte 5-10 minute, apoi oprim focul si lasam la racit.

Pieptul de pui macinat se adauga peste legumele sotate si racite, impreuna cu oul, pesmetul, patrunjelul verde spalat si tocat. Omogenizam bine compozitia, adaugam dupa gust sare si piper macinat.

Dupa ce s-au inmuiat vinetele de la sare le clatim sub jet de apa fierbinte si le lasam la scurs.

Intr-o tava asezam hartie de copt, umplem jumatatile de vinete cu amestecul de carne si legume, acoperim apoi cu folie de staniol tava si dam la cuptor (preincalzit la 220 grade celsius) pentru 30 minute.

Dupa acest timp indepartam folia de staniol si lasam sa se rumeneasca macarea usor deasupra, inca 15 minute.

Pentru sos curatam ceapa, o spalam si o trecem prin robot.

Incingem 2 linguri ulei, adaugam ceapa maruntita, sotam la foc mic.

Rosiile spalate se curata de partea lemnoasa, se trec de asemenea prin robot, apoi se adauga peste ceapa sotata.

Se mareste flacara si se lasa la foc pana scade apa si obtinem un sos de consitenta dorita.

La final adaugam mararul si bsuiocul tocat fin si servim vinetele alaturi de acest sos aromat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de ardei copti a la Durau

Postat de Ksenya

Tocana de ardei copti a la Durau

Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute. Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o...

Citeste continuarea

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Postat de mirela0911

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru inceput se spala vinetele, se taie coada apoi se feliaza si se taie in cubulete mici. Se presara putina sare peste ele. Se incinge o cratita cu 2 lg de ulei. Se rumenesc cubuletele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2019, 17:57
Imi era dor de retetele tale! Am facut si eu ceva asemanator, foarte bune vinetele umplute!
la 21.07.2019, 17:59
te imbratisez cu drag,Mirela!
la 21.07.2019, 18:00
O idee excelentă...!
la 21.07.2019, 18:01
Multumesc,Rodimur
la 21.07.2019, 18:32

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking