Vinete aperitiv

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
20 Oct 2020 | 6614 vizualizari
Vinete aperitiv

Un aperitiv foarte bun, sănătos, economic și dietetic (pentru că nu necesită prăjire) putem face din vinete și câteva ingrediente, care să le facă mai bune și mai consistente. Un aperitiv pe care l-am preparat destul de ușor și rapid pentru cină și care a fost îndestulător, pentru două persoane, ba chiar au mai și rămas câteva felii...

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2-3 roșii
  • 100 grame de mozzarella/cașcaval
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru ornat:
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Vinetele se spală bine, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se taie sub formă de rondele groase de 1 cm. Capetele vinetelor se îndepărtează și se aruncă.

Se presară cu sare rondelele de vinete, pe ambele fețe și se pun într-un bol, până ce lasă apa.

Între timp se spală roșiile și se feliază pe orizontală (felii cu aceeași grosime ca rondelele de vinete).

Se răzuiește fin mozzarella (cașcavalul). Usturoiul se curăță, se spală, se răzuiește fin, se pune într-un vas și se adaugă; sare, piper, boia de ardei dulce și uleiul de măsline. Se amestecă ingredientele, pentru omogenizare.

Când rondelele de vinete au lăsat apa, se îndepărtează cu grijă semințele, cu lama subțire a unui cuțit, după care se crestează sub formă de pătrățele, pe ambele fețe.

Se întinde o hârtie de copt în tavă și se pun pe ea rondelele de vinete, crestate pe ambele fețe.

Se ung rondelele de vinete cu usturoiul și uleiul condimentat de măsline, numai pe fața superioară (vizibilă) după care se dă tava la cuptor, la foc iute, pentru 20 de minute. 

Atunci se scoate tava din cuptor și se pune câte o felie de roșie pe fiecare felie de vinete. Apoi se presară cașcaval și se dă tava din nou la cuptor, pentru 20 de minute, la foc iute.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor și cu o paletă se etalează vinetele aperitiv pe un platou. Se decorează cu frunze proaspete de pătrunjel și se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv vinete parmigiana

Postat de rocsi_1612

Aperitiv vinete parmigiana

Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la...

Citeste continuarea

Şakşuka

Postat de aliliana

Şakşuka

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2020, 20:06
Bune, bune!
la 20.10.2020, 20:08
Așa este, Buni! Mulțumesc frumos, pentru apreciere!
la 20.10.2020, 20:09
O idee foarte buna!
la 20.10.2020, 20:09
Îți mulțumesc frumos, Madi!
la 20.10.2020, 20:17
Este o idee tare faina, de servit asa dimineata sau ca si garnitura!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking