Vinete cu maioneza, cremoase si delicioase

Postat de elizahorj in Salate
3 Ian 2013 | 4426 vizualizari
Vinete cu maioneza, cremoase si delicioase

Vinetele cu maioneza sunt preferatele mele de foarte mult timp insa mi-a luat ceva timp pana sa ajung la varianta actuala. Intrucat mi se parea ba prea acra din cauza mustarului, ba insuficient de cremoasa sau fara aroma am tot experimentat si am ajuns la varianta aceasta.

Ingrediente

  • 1 galbenus de ou
  • aprox. 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de ulei de masline cu busuioc
  • 1 lingura jumate de mustar "Bunatati de la Bunica"
  • sare (dupa gust)
  • piper(dupa gust)
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingura de rozmarin uscat
  • 1 catel de usturoi mediu (daca va place cu usturoi)
  • 500 g vinete coapte congelate

Mod de preparare

Se adauga intr-un vas un galbenus de ou, o jumatate de lingura de mustar si 3 linguri de ulei, apoi se mixeaza la viteza mare pana observam ca s-a intarit maioneza. Apoi turnam treptat ulei de floarea soarelui pana epuizam cei 200 ml. Cei care prefera cu mai multa maioneza pot adauga mai mult ulei, insa eu cred ca este suficient. Se adauga cele doua linguri de ulei de masline cu busuioc si se mixeaza bine. Mai punem o lingura de mustar, mixam din nou, apoi presaram cimbrul si rozmarinul. Amestecam din nou pentru a se intrepatrunde gusturile. Se obtine o maioneza extrem de cremoasa. Daca intoarceti recipientul veti observa ca nu curge (asta daca ati respectat intocmai indicatiile de mai sus).

Se adauga cele 500 g de vinete (care au fost dezghetate prima data) si se amesteca cu o lingura. Taiem marunt un catel de usturoi, il adaugam in recipientul in care se afla deja vinetele si maioneza, iar apoi se adauga , dupa gust, sarea si piperul. Amestecam, si VOILA...e gata.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu maioneza, cremoase si delicioase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Salata cu piept de pui, legume si maioneza, in straturi

Postat de autodiag

Salata cu piept de pui, legume si maioneza, in straturi

Pe un platou se asaza un inel de la o tava detasabila de tort cu diametrul de 18 cm. De jur-imprejurul lui se pune hartie de copt in interior. Cartofii fierti se taie cubulete si se asaza pe...

Citeste continuarea

Salata picanta cu carne de vita

Postat de mihaelar63

Salata picanta cu carne de vita

Frunzele de rucola se spala si se lasa sa se zvante. Puteti folosi uscatorul de salata daca aveti. Rosiile si ardeiul gras se spala.Taiati cuburi rosiile si ardeiul. Carne de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2013, 23:36
tare as vrea si eu niste vinete... . interesanta varianta ta
la 04.01.2013, 00:43
la 04.01.2013, 10:47
Bine ai venit
la 04.01.2013, 12:21
Multumesc frumos Rocsi
la 04.01.2013, 12:22
Andreea_Caroline, sa stii ca sunt delicioase By the way, am facut vinete cu maioneza aseara

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking