Ingrediente
- 1 galbenus de ou
- aprox. 200 ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de ulei de masline cu busuioc
- 1 lingura jumate de mustar "Bunatati de la Bunica"
- sare (dupa gust)
- piper(dupa gust)
- 1 lingura de cimbru uscat
- 1 lingura de rozmarin uscat
- 1 catel de usturoi mediu (daca va place cu usturoi)
- 500 g vinete coapte congelate
Mod de preparare
Se adauga intr-un vas un galbenus de ou, o jumatate de lingura de mustar si 3 linguri de ulei, apoi se mixeaza la viteza mare pana observam ca s-a intarit maioneza. Apoi turnam treptat ulei de floarea soarelui pana epuizam cei 200 ml. Cei care prefera cu mai multa maioneza pot adauga mai mult ulei, insa eu cred ca este suficient. Se adauga cele doua linguri de ulei de masline cu busuioc si se mixeaza bine. Mai punem o lingura de mustar, mixam din nou, apoi presaram cimbrul si rozmarinul. Amestecam din nou pentru a se intrepatrunde gusturile. Se obtine o maioneza extrem de cremoasa. Daca intoarceti recipientul veti observa ca nu curge (asta daca ati respectat intocmai indicatiile de mai sus).
Se adauga cele 500 g de vinete (care au fost dezghetate prima data) si se amesteca cu o lingura. Taiem marunt un catel de usturoi, il adaugam in recipientul in care se afla deja vinetele si maioneza, iar apoi se adauga , dupa gust, sarea si piperul. Amestecam, si VOILA...e gata.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu maioneza, cremoase si delicioase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|