Vinete cu piept de pui la cuptor

Postat de carmen in Pui
18 Ian 2015 | 5287 vizualizari
Vinete cu piept de pui la cuptor

Am vrut sa fac ceva spectaculos si pentru ca tot aveam 2 vinete superbe m-am apucat de mesterit si am avut un succes total!

Ingrediente

  • 2 vinete
  • piept de pui 400 g
  • cascaval feliat de-a gata 16 feliute
  • rosii 3 bucati
  • ceapa 2 bucati
  • ghimbir, usturoi, sare, piper, oregano, ulei de masline
  • suc de rosii

Mod de preparare

Am spalat vinetele si le-am feliat in 12 parti pe fiecare.

Am incins grill-ul pe aragaz si l-am uns cu ulei de masline. Am copt fiecare felie pe amvele parti. Cele 3 rosii le-am feliat in 12 parti. Pieptul de pui (am avut 2 si 1/2 ) l-am fasonat pentru o viitoare tentativa, ca pentru gratar, iar partile bucatoase din care n-ar putea iesi un gratar apetisant le-am dat de-o parte pentru vinetele prezente pe gratarul de azi. Pe gratarul meu au incaput fix 12 rondele de vinete. Cat se rumeneau vesele cele 12 rondele, am taiat ceapa felii generoase, rosiile tot rondele, usturoiul in stilul Jamie O. Odata terminata operatiunea vinete am trantit toata ceapa tot pe grill si am inceput sa montez tava.

Montajul: intr-o tava de yena, am pus 12 rondele de vinete, in fiecare am venit cu pieptul de pui bucatelit, o juma de felie de cascaval pliata, o alta felie de vinata, cealalta jumatate pliata de cascaval, o rondea de rosioara, iar cascaval - la final am aruncat usturoiul, ghimbirul, oregano, sare, piper si sucul de rosii printre vinete, un pic de apa - la ochi -  si l-am dat la cuptor pret de 40 minute - cuptorul meu batran merge dupa cum vrea el, deci atentie cu timpul, durata mea nu e relevanta in acest caz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Vinete umplute, la cuptor

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....

Citeste continuarea

Pui la cuptor,cu vinete,zucchini si rosii

Postat de Toamna07

Pui la cuptor,cu vinete,zucchini si rosii

- Presara cu sare bucatile de vanata si pune-le intr-o strecuratoare ; lasa-le sa stea 30 de minute,ca sa se scurga sucul amar. Clateste sub jet de apa rece si usuca-le cu un prosop de hartie ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2015, 23:00
Bine ai veniiiit!!! mmmm trebuie sa fie delicios vinete cu cascaval topit si piept de pui...buuuun!
la 18.01.2015, 23:06
Ce bunatate ☺☺☺
la 18.01.2015, 23:08
Bravo
Am zis ca ma inscriu la chestia asta cu vinete
Vezi doar cum sta treaba cu pieptul ala ) ca mai e si pipet pe alocuri
la 18.01.2015, 23:58
bune bune
la 19.01.2015, 00:55
am vazutn 2 locuri am zbarcit-o dar nu stiu cum pot corecta, inca n-am dibuit tot i

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking