Vinete cu sos de roşii

Postat de carmenvlad in Conserve
23 Oct 2011 | 33865 vizualizari
Vinete cu sos de roşii

Este o variantă mai uşoară a vinetelor împănate, cu mai puţin ulei şi cu un sos delicios de roşii.

Ingrediente

  • 4 vinete potrivite
  • 2 kg roşii bine coapte
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • sare şi piper după gust
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 1 legătură ţelină verde
  • crenguţe de cimbru uscat

Mod de preparare

 

Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii groase de 1 cm. Se spală bine cu apă rece şi apoi se pun la scurs într-o strecurătoare. După ce s-au scurs se sărează puţin şi se frig pe o tigaie tip grill (se pot şi prăji, dar eu am vrut să evit surplusul de ulei). Se păstrează pe un platou până când se face şi sosul. Pentru sos se aleg roşii sănătoase şi bine coapte. Se spală cu apă rece, se taie în bucăţi şi se dau prin robot. Se pun îmreună cu uleiul într un vas să fiarbă la foc mic, până când uleiul se ridică deasupra. Se potriveşte de sare şi piper, se pune ţelina verde proaspăt tocată şi se opreşte focul. Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe mici. Acum începem să punem ingredientele în borcanele sterilizate în prealabil. Se pun câteva felii de vinete coapte, feliuţe de usturoi şi câteva linguri de sos firbinte. Se continuuă astfel până când s-au umplut toate borcanele. Ultimul strat trebuie să fie de sos de roşii. Se pune câte o crenguţă de cimbru în fiecare borcan şi se înfiletează capacele borcanelor.  Se pun borcanele în tava de aragaz şi se dau la cuptorul încins mediu pentru 10 minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească în cuptor până a doua zi. Se păstrează în cămară. Se pot folosi ca garnitură la fripturi sau se pot mânca ca atare.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Postat de Bucataras

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de vinete pane cu sos de rosii:  Rumeniți ușor mugurii de pin într-o tigaie. Curățați de coajă si tăiați vinetele în fâșii...

Citeste continuarea

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2011, 17:39
Ce multe bunataturi ai facut; bravo!
la 23.10.2011, 17:48
uite ca stim cine are camara plina,sa mergem in vizita
la 23.10.2011, 17:55
fenomenal de bine arata
la 23.10.2011, 18:11
f bine arata
la 23.10.2011, 18:14
Diaconita, te astept. Daca vreodata ai drum la Constanta esti invitata mea.

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking