Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
29 Aug 2020 | 3750 vizualizari
Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

O mancare de vara, rapida si lejera am pregatit in acest week-end! Aveam cam de toate prin frigider si imi doream sa folosesc tonul. Aceasta reteta chiar mi s-a parut grozava, cel putin ai mei au fost incantati de ceea ce a iesit! L-am facut atat de repede, ca o sa mai repet reteta.

Ingrediente

  • 1 vanata potrivita
  • 160 gr ton bucati in ulei de masline
  • 200 gr pasata de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • 150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • 4 rosii cherry galbene
  • sare
  • piper
  • oregano uscat

Mod de preparare

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele.

O taiati felii nu foarte subtiri.

Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

Intr-o cratita puneti pasata. Adaugati usturoiul curatat si pisat, busuiocul tocat marunt. Presarati sare, piper si putin oregano uscat. Puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic, lasati sa fiarba 5 minute sosul, apoi il dati deoparte. Pregatiti o tava (un vas) de 20/20 cm. Puneti un strat de vinete, jumatate din sosul de rosii si il intindeti uniform. Desfaceti tonul, il scurgeti bine de ulei, puneti bucati din el peste vinete, din loc in loc. Presarati parmezanul ras. Asezati iar un strat de vinete si le ungeti cu restul de sos. Mozzarella o dati pe razatoarea mare, o presarati deasupra. Taiati pe jumatate rosiile cherry, le asezati din loc in loc. Introduceti preparatul in cuptorul incins, la 190 de grade, circa 20 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca, apoi este gata de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu ton si mozzarella la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia

Postat de merisor67

Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia

Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie. Jumătate din dovlecel îl tăiem în...

Citeste continuarea

Zacusca de vinete si masline

Postat de Irina

Zacusca de vinete si masline

Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor!  Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2020, 10:31
la 29.08.2020, 11:30
Interesant!
la 29.08.2020, 13:19
la 29.08.2020, 15:28
Interesanta combinatie!
la 29.08.2020, 15:54
interesanta

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking