Ingrediente
- conopida 1 bucata de cca. 500 g,
- branza albastra Blue Village cca. 250 g,
- sare Hymalaya 1 lingura,
- boia dulce ½ lingurita,
- fistic cca. 100 g,
- mix de salata verde.
Mod de preparare
Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe modul High.
Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se asaza intr-un vas termorezistent, branza albastra, sau cu mucegai cum i se spune popular, se rupe bucatale si se asaza peste buchetelele de conopida. Apoi se da la gratinat, copt, cca. 10 minute, la cca. 200 grade C.
Conopida se serveste fierbinte cu mix de salata si fistic sarat.
Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu branza albastra si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|