Conopida cu branza albastra si fistic

Postat de panacris in Mancaruri de legume
2 Apr 2019 | 1701 vizualizari
Conopida cu branza albastra si fistic

Mno, conopida nu e prea apreciata, in Casa Zmeilor, de branza cu mucegai ce sa mai spun. Am incercat sa le imprietenesc si innobliez, gratin-ul, cu mix de salata si fistic. Sincer eu am fost foarte incantata, Zmeisorii, au dat pas. :D   Astept evaluariile voastre! ;) Spor si pofta buna!

Ingrediente

  • conopida 1 bucata de cca. 500 g,
  • branza albastra Blue Village cca. 250 g,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • boia dulce ½ lingurita,
  • fistic cca. 100 g,
  • mix de salata verde.

Mod de preparare

Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe modul High.

Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se asaza intr-un vas termorezistent, branza albastra, sau cu mucegai cum i se spune popular, se rupe bucatale si se asaza peste buchetelele de conopida. Apoi se da la gratinat, copt, cca. 10 minute, la cca. 200 grade C.

Conopida se serveste fierbinte cu mix de salata si fistic sarat.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu branza albastra si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de mazare cu costita afumata si pastrama de porc

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi

Postat de Dya

Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi

Punem fasolea de cu seara intr-un vas cu apa si o lasam pana a doua zi. Astfel se hidrateaza si fierbe mult mai repede. Inlocuim apa si o punem la fiert pana ce da in clocot. Schimbam apa, avand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2019, 19:09
Am început să mănânc conopidă destul de târziu, dar îmi place...!
la 02.04.2019, 19:10
la 02.04.2019, 19:15
O portie de branza albastra..... iar ai facut teste pe zmeisori ?
la 02.04.2019, 19:35
Suna interesant.
la 02.04.2019, 19:39

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking