Ingrediente
- Vinete medii 2 bucăți,
- Roșii mari 2 bucăți,
- Mozarella cca. 200 g,
- Ulei de măsline cca. 2 linguri,
- Sare cu mirodenii provensale (busuioc, petale de levănţică, rozmarin, petale de gălbenele, salvie, maghiran, cimbru şi mentă) 1 lingură, Busuioc uscat mărunțit1 linguriță.
Mod de preparare
Vinetele se spală și cu un cuțit ascuțit se taie în felii de cca. 1 cm, atenție cam de la două degete de cotor, se desface vânăta ca un evantai, se presară sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă, pe un blat de lemn puțin înclinat, ca să se scurgă lichidul amărui.
Între timp se feliază roșiile și mozarella.
Se ung feliile de vânătă cu ulei de măsline, cu ajutorul unei pensule, apoi se intercalează feliile de roșie și mozarella, dacă aveți frunze proaspete de busuioc la îndemână le intercalați și pe ele, n-am avut, așa că am presărat busuioc uscat mărunțit.
Se transferă vinetele împănate în vasul de ceramică al slow cookerului Crock-Pot, se adaugă și eventuala zeamă lăsată de roșii, se mai stropesc cu puțin ulei de măsline.
Se conectează aparatul la sursa de curent, se setează pe modul HIGH la 2 ore, se acoperă și lasă la gătit slow ;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai la slow cooker Crock- Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|