Vinete impanate-reteta reinterpretata

Postat de abetina in Mancaruri de legume
21 Aug 2018 | 2541 vizualizari
Vinete impanate-reteta reinterpretata

"Provocarea GastroArt"

Ingrediente

  • Ingrediente pentru parjoale:
  • 1 kg carne de oaie tocata, se poate folosi orice fel de carne cat mai slaba
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 2 linguri faina de grau
  • 1 gogosar rosu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita amestec ierburi cu boia
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 varf de cutit de piper macinat
  • 50 ml ulei de masline
  • Ingrediente pentru vinetele impanate:
  • 2 vinete mari, lungi,frumoase si foarte elastice
  • 1 kg rosii galbene, au un gust deosebit
  • 200 gr rosii cherry
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua de gainusa americana, micute, hranite doar in mod natural cu graunte
  • 3 ardei iuti

Mod de preparare

  Am reinterpretat reteta dupa gusturile si preferintele familiei mele, am dat o nota aparte si cu mana pe inima as putea sa spun ca a iesit ceva absolut delicios. Am folosit carne de oaie din spatiul carpato danubiano pontic, bio cum le place europenilor, cu gust specific, dar sanatos cum i-ar placea marelui maestru Radu Anton Roman, sper sa placa si publicului cititor din mediul on line care iubeste mancarea buna.
  

Mod de preparare pentru parjoale:
Se pune carnea tocata intr-un vas, peste carne se adauga ouale, faina de grau, ceapa si gogosarul mixati dar nu facuti praf, sa fie bucatele potrivit de mari sa placa privitorului, dar si degustatorului; se adauga ierburile aromate, sare, piper macinat si se omogenizeaza compozitia. Se ung mainile cu ulei de masline si se formeaza parjoale sub forma de bilute care se coc in tava in care s-a pus hartie de copt. Se coc doar pe o parte, la copt grasimea se elimina si raman niste parjoale divine.


  Mod de preparare pentru vinetele impanate:
   Se taie coditele la vinete, se feliaza pe lungime cam de 1 cm., de la varf spre codita, lasand cativa cm netaiati, asa incat vanata sa nu se imprastie si se pun in tava, se pun parjolute intre felii, se sparg ouale de gainusa americana si se pun intre feliile de vinete, se adauga sucul de rosii galbene ce au fost mixate la blender, sare, rozmarin, se orneaza cu rosii cherry, ardei iuti si foarte iuti, se pune capac peste tava si se da tava la cuptor pentru circa o ora. Cu vreo 10 minute inainte de a opri focul, se ia capacul sa se rumeneasca frumos si sa capete alt gust si alta culoare.

Sa aveti pofta, dragilor si sa va amintiti cu placere de marele om Radu Anton Roman!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate-reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete la cuptor

Postat de caroline

Vinete la cuptor

Vanata o spalam si o feliem.Presaram sare mare si o lasam la scurs pentru a-si lasa din zeama amara. Ceapa alba o spalam si o tocam marunt iar cea verde o spalam si o taiem rondele....

Citeste continuarea

Dovlecei cu bacon si oua la tigaie

Postat de rocsi_1612

Dovlecei cu bacon si oua la tigaie

Spalati dovlecelul, indepartati capetele si il taiati cubulete. Incingeti o tigaie, puneti baconul si il rumeniti usor. Adaugati dovlecelul, presarati putina sare si acoperiti cu un capac. Focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2018, 22:33
Foarte gustoase!
la 22.08.2018, 08:27
Interesanta reteta!
la 22.08.2018, 21:17
la 27.08.2018, 09:08
Bune!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking