Vinete in sos de rosii si ardei (Reteta nr. 150)

Postat de Adele in Aperitive / Garnituri
5 Mai 2015 | 3351 vizualizari
Vinete in sos de rosii si ardei (Reteta nr. 150)

Un sos dulce-acrisor,rapid si delicios pe care il ador :X

Ingrediente

  • 1 vanata potrivita (2 mai mici).
  • 1 ardel rosu.
  • 1 ceapa.
  • 1lingurita zahar.
  • 1 lingura otet de vin.
  • 200 g conserva de rosii(puteti folosi si cele proaspete).
  • 2 linguri ulei de masline.
  • sare.
  • piper.

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt se pune la calit cu o lingura de ulei la foc mic, intre timp se curata vanata se taie in cuburi, destul de mari, se curata si se spala bine si se taie felii si ardelul.

Se adauga peste ceapa rumenita, se pune si restul de ulei, se adauga si zaharul impreuna cu otetul, se lasa la foc mic pana se evaporeaza otetul, dupa care se pune conserva de rosii, se potriveste de sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa 15-20 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.

Se serveste cald sau rece alaturi de orez, pireu, cous-cous,paste etc.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in sos de rosii si ardei (Reteta nr. 150)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv cartofi umpluti cu ou si cascaval inveliti in bacon

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv cartofi umpluti cu ou si cascaval inveliti in bacon

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii fierti in coaja se decojesc, se clatesc cu apa si se taie in jumatati. Fiecare jumatate se scobeste cu lingura pentru a crea un cuib,...

Citeste continuarea

Hummus cu dovleac copt

Postat de Ela68

Hummus cu dovleac copt

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2015, 11:54

La cat mai multe retete!
la 05.05.2015, 11:56
Felicitari Adele,numai buna acum,imediat plce la servici
la 05.05.2015, 12:05
Motan
la 05.05.2015, 12:07
Trebuie să fie tare bune!
la 05.05.2015, 12:09
Ce bine arata!
Felicitari si la cat mai multe retete frumoase si reusite!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking