Ingrediente
- 2 vinete potrivite
- 4 rosii mari sau o cutie de rosii taiate cubulete
- 1 ceapa mare tocata
- 3-4 catei usturoi tocati
- 2-3 linguri ulei de masline pentru stropit vinetele
- 3-4 linguri ulei de masline pentru calit
- 200 g feta data prin razatoare
- oregano
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Vinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc.
Presaram cu sare si le lasam 30 minute.
Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam vinetele, presaram piper si stropim cu ulei masline. Dam tava la cuptor pentru 20-30 minute. Transferam vinetele intr-o tava mai mica si mai inalta decat cea de aragaz.Eu am avut de ceramica.
Separat, intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul in ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam rosiile si oregano, lasam pe foc 8-10 minute, potrivim de sare.
Adaugam sosul rezultat in tava cu vinete.
Presaram cu feta si dam la cuptor pentru 15-20 minute.
Se servesc atat reci cat si calde cu paine prajita sau lipii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|