Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
30 Oct 2020 | 9932 vizualizari
Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

Reteta pe care v-o aduc asa in prag de culcare este o delicatesa descoperita in aceasta toamna, o reteta de vinete la borcan cu usturoi si ierburi aromatice in ulei. Vinetele sunt oparite inainte, apoi puse la borcan intr-o marinata de ulei de masline, usturoi, oregano, cimbrisor lamaita si un strop de otet. De cand am descoperit reteta, am mereu un borcan cu vinete in frigider pentru sandvisuri, paste sau pentru un platou cu branzeturi si mezeluri mai speciale.

Ingrediente

  • 6 vinete
  • 10 catei de usturoi
  • oregano sau/si patrunjel
  • cimbrisor lamaita
  • 10-15 boabe piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 2 linguri otet

Mod de preparare

Cum se prepara vinetele cu usturoi si ierburi aromatice in ulei:

Pregateste cateva borcane si sterilizeaza-le.

Taie vinetele in rondele sau cuburi si pune-le la oparit in apa cu o lingurita de sare. Pune-le apoi la scurs.

Pune pe fundul unui borcan 2-3 catei de usturoi taiati felii sau zdrobiti, asaza bucatile de vinete oparite in straturi, alternand cu usturoiul si ierburile aromatice. Toarna ulei de masline pana acoperi vinetele si ai grija sa nu ramana goluri de aer intre straturi. Pune si deasupra putin usturoi, sare gunjoasa, cateva boabe de piper, cimbrisor, oregano sau patrunjel. 

Completeaza cu o lingura de otet la un borcan de 400 g, iar daca folosesti borcan mare dubleaza sau tripleaza cantitatea de otet in functie de capacitatea borcanului.

Sigileaza borcanele si lasa la marinat cateva zile macar la frigider.

Daca vrei sa ai din bunatatea asta de vinete in ulei cu usturoi si ierburi aromatice si peste iarna sterilizeaza borcanele la bain-marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911

Pachetele umplute cu carne si legume

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...

Citeste continuarea

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)

Postat de ela2015

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)

Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2020, 21:18
la 30.10.2020, 22:10
Buna reteta !!!
Pe la noi, avem salata ce o preparam la greu . Cred ca sunt si alte moduri de a prepara vinetele ce trebuie experimentate !!!
la 30.10.2020, 23:30
Delicoioase 🤗
la 31.10.2020, 08:20
Îmi place. Le consideri o muratură? Mi-ar plăcea dacă ar fi ușor tari/crocante... 😁 În rest, numai de bine. ❤️❤️
la 31.10.2020, 10:21

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking