Ingrediente
-
6 vinete
- 10 catei de usturoi
- oregano sau/si patrunjel
- cimbrisor lamaita
- 10-15 boabe piper
- sare
- ulei de masline
- 2 linguri otet
Mod de preparare
Cum se prepara vinetele cu usturoi si ierburi aromatice in ulei:
Pregateste cateva borcane si sterilizeaza-le.
Taie vinetele in rondele sau cuburi si pune-le la oparit in apa cu o lingurita de sare. Pune-le apoi la scurs.
Pune pe fundul unui borcan 2-3 catei de usturoi taiati felii sau zdrobiti, asaza bucatile de vinete oparite in straturi, alternand cu usturoiul si ierburile aromatice. Toarna ulei de masline pana acoperi vinetele si ai grija sa nu ramana goluri de aer intre straturi. Pune si deasupra putin usturoi, sare gunjoasa, cateva boabe de piper, cimbrisor, oregano sau patrunjel.
Completeaza cu o lingura de otet la un borcan de 400 g, iar daca folosesti borcan mare dubleaza sau tripleaza cantitatea de otet in functie de capacitatea borcanului.
Sigileaza borcanele si lasa la marinat cateva zile macar la frigider.
Daca vrei sa ai din bunatatea asta de vinete in ulei cu usturoi si ierburi aromatice si peste iarna sterilizeaza borcanele la bain-marie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|