Vinete la cuptor cu piept de pui si curry

Postat de nilgun in Pui
8 Iul 2013 | 4173 vizualizari
Vinete la cuptor cu piept de pui si curry

Am vrut sa fac celebra reteta imam bayildi. Dar cum sotului meu nu ii place carnea tocata am zis sa o fac altfel. P.S. - a fost incantat de gust

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 vintete
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 bucati ceapa verde
  • 3 rosii
  • menta
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura curry
  • ulei de flaorea soarelui
  • ulei de masline
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Vinetele se taie de-a lungul in sferturi. Deci ne vor iesi 4 bucati. Se prajesc in ulei de floarea soarelui pe ambele parti, se scurg de uleiul in exces si se pun in tigaia in care vor urma sa fie coapte la cuptor, in cazul meu forma de tarta. Se pune sare grunjoasa deasupra si se lasa pana pregatim carnea.

Pieptul de pui se spala, se curata de pielita si se taie cubulete potrivite. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se amesteca cu puiul peste care se toarna zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura ulei de masline, o lingura curry, sare si piper dupa gust. 

2 rosii se taie cubulete mici si se pun intr-o tigaie antiaderenta. Se calesc un minut, se pune un pic de menta dupa care se pune si amestecul de pui si se mai caleste 5 minute.

Peste vinetele din tava, se pune cu lingura din amestecul de pui , se pune cate o feliuta de rosie deasupra si se introduce la cuptor pentru inca o jumataate de ora.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu piept de pui si curry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

Postat de RODIMUR

Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html Se curăță și se spală cartofii, după care se...

Citeste continuarea

Pulpe superioare de pui la cuptor

Postat de Reli_B

Pulpe superioare de pui la cuptor

Intr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2013, 21:35
bunnnnnnnnnnnn
la 08.07.2013, 21:35
Ce desfasurare de poze! Cred ca a fost faorte bun!
la 08.07.2013, 21:36
daa...multumesc
la 08.07.2013, 21:36
sotul meu a zis ca a fost f bun
la 08.07.2013, 21:37
Aiaiai, da ce bun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking