Ingrediente
- 4 bucati de friptura de vitel.
- 1 varza.
- 250 ml vin alb(pentru marinat carnea).
- 100 ml vin alb.
- 2 linguri de mustar.
- 1 ceapa de apa(tocata julien).
- cateva picaturi cel mult 1 lingurita de ulei de masline pentru pus pe varza.
- sare,
- piper roz proaspat macinat,
- curry,
- rozmarin,
- tarhon si alte condimente care ne plac.
Mod de preparare
In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra, pentru cel putin 2 sau 3 ore sa se marineze.Intre timp curatam varza si o taiem in sferturi,ca sa intre perfect in vasul roman peste carnea de vitel.Dupa ce carnea s-a marinat,o scoatem ,o punem in vasul roman,peste care adaugam sferturi de varza noua,picuram cateva picaturi de ulei de masline peste varza,punem capacul la vas si o bagam la cuptor la foc mediu, pentru cel putin 70-80 de minute.Dupa o ora scoatem vasul si verificam cu furculita carnea sa vedem daca s-a facut,daca nu s-a facut o mai bagam cateva minute la cuptor.Eu am avut friptura de vitel,pe care am batut-o in prealabil cu ciocanul de snitele.Carnea a fost foarte frageda si foarte gustoasa.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu varza noua in vasul roman." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|