Vitel cu varza noua in vasul roman.

Postat de dicarmencitta1957 in Vita
27 Mai 2010 | 6115 vizualizari
Vitel cu varza noua in vasul roman.

by dicarmencitta1957 Sincer nu prea ne dam in vant dupa carnea de vitel,dar o data la 2 sau 3 luni de zile merge.Am noroc ca am in cartier o macelarie tare buna si de acolo ne aprovizionam cu carne.De fiecare data cand am luat vitel sau vita,am avut norocul sa fie frageda.A fost un deliciu cu varza noua.

Ingrediente

  • 4 bucati de friptura de vitel.
  • 1 varza.
  • 250 ml vin alb(pentru marinat carnea).
  • 100 ml vin alb.
  • 2 linguri de mustar.
  • 1 ceapa de apa(tocata julien).
  • cateva picaturi cel mult 1 lingurita de ulei de masline pentru pus pe varza.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • curry,
  • rozmarin,
  • tarhon si alte condimente care ne plac.

Mod de preparare

In primul rand dam carnea de vitel cu mustar dupa care o punem in vin cu condimente dorite(piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,curry) si ceapa rosie taiata julien pe deasupra, pentru cel putin 2 sau 3 ore sa se marineze.Intre timp curatam varza si o taiem in sferturi,ca sa intre perfect in vasul roman peste carnea de vitel.Dupa ce carnea s-a marinat,o scoatem ,o punem in vasul roman,peste care adaugam sferturi de varza noua,picuram cateva picaturi de ulei de masline peste varza,punem capacul la vas si o bagam la cuptor la foc mediu, pentru cel putin 70-80 de minute.Dupa o ora scoatem vasul si verificam cu furculita carnea sa vedem daca s-a facut,daca nu s-a facut o mai bagam cateva minute la cuptor.Eu am avut friptura de vitel,pe care am batut-o in prealabil cu ciocanul de snitele.Carnea a fost foarte frageda si foarte gustoasa.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu varza noua in vasul roman." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Friptura aromata de vitel cu cartofi

Postat de mihaelar63

Friptura aromata de vitel cu cartofi

Carnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune la...

Citeste continuarea

Drob din carne de vita in crusta de bacon

Postat de Pungasa_Rogue

Drob din carne de vita in crusta de bacon

Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava. Ceapa si usturouiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2010, 20:49
bun, foarte bun!
la 27.05.2010, 20:52
neaparat si eu vreau o portie,mai ales ca e facut invas roman si sigur are un gust
la 27.05.2010, 20:53
asa-i ela, ca si ceaiul, nu? (asta-i pt tine nu pt reteta lui dicarmencitta )
la 27.05.2010, 20:54
ca si pepsi,gaby,ca asa am hotarat cu mircea
la 27.05.2010, 20:55
mama dar ce nebunie buna e aici

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking