Vitel in stil asiatic

Postat de claudiaO in Vita
12 Noi 2019 | 2237 vizualizari
Vitel in stil asiatic

Ingrediente

  • 500 g carne de vitel (dupa un rasol am cules-o eu)
  • 5-6 liguri sos de soya
  • 2 morcovi
  • 2 fire de praz subtiri
  • 2 ardei capia
  • 2 ciuperci mari
  • 450 amestec chinezesc bonduelle
  • sare, piper, praf de curry
  • 500 g orez bob lung Panzani
  • 4 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 lungurite Maggi secretul gustutlui

Mod de preparare

 

Carnea de vitel o taiem fasii subtiri, ca sa se marineze si sa se gateasca rapid. O amestecam cu sosul de soia si o lasam sa se macereze vreo juma de ora la rece.

Legumele le curatam, spalam, apoi: taiem morcovii julienne, ardeiul la fel, ciupercile lamele, prazul bucati oblice, nu prea groase.

Punem 2 linguri ulei de masline in wok, adaugam carnea si o lasam pe foc, amestecand mereu, pana incepe sa se rumeneasca usor; mai intai va lasa suc propriu, dar ajuta la gatit si tinem pe foc pana scade si incepe sa se rumeneasca. Peste carnea rumena adaugam prazul si tinem pe foc vreo 3-4 minute, apoi adaugam morcovii, lasam si pe ei vreo cateva inute, apoi adaugam ardeii si ciupercile - mai stau si ele pe foc 3-4 minute. Adaugam mixul  chinezesc, saram, piperam, adaugam si un praf de curry si punem capacul peste cratita, ca sa se inabuse totul si sa imprumute gust una de la alta. Tinem pe foc pana se patrund usor legumele, dar raman totusi crocante. 

Intr-o oala punem apa la fiert si cand clocoteste adaugam orezul spalat bine in multe ape, sarea, uleiul si Maggi - fierbem orezul aldente.

Servim orezul alaturi de vitelul asiatic, cine vrea mai picant, presaram niste fulgi de chili.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hamburger umplut

Postat de AlexTeacher

Hamburger umplut

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra....

Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi noi

Postat de AlexTeacher

Chiftele cu cartofi noi

Cartofii: Incep cu cartofii, pentru ca acestia se gatesc mai greu decat chiftelutele. Eu ii las cu coaja, mi se par mult mai gustosi asa. Ii tai felii mai mari. Ii pun in bol si ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2019, 10:20
Mie imi place !!!! O portie , te rog !!!
la 12.11.2019, 10:36
la 12.11.2019, 10:48
la 12.11.2019, 11:19
la 12.11.2019, 17:38

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking