Vitel la cuptor

Postat de mihaelar63 in Vita
6 Noi 2016 | 4826 vizualizari
Vitel la cuptor

 Un preparat simplu cu ingrediente putine dar foarte savuros . Ieri vizionam o emisiune in care se spunea ca in gospodariile bunicilor trebuia sa obtina mancare gustoasa cu ingrediente putine si din transe de carne cat mai ieftine .   Am dorit sa prepar niste costite cu mult usturoi , dor era sambata si ne permiteam sa consumam asa ceva . In graba mare m-am trezit ca am scos o punga ce continea bucati de carne pentru tocat . Le-am adus prin fasonare la aceiasi marime si forma si am trecut la treaba . Am folosit pentru copt vasul de ceramica -gastra- primit cadou de la fiul meu dupa vacanta greceasca .Cel mai mult imi place ca poti obtine o friptura rumena chiar daca are capacul pus [ in capac are o gaura ] .Astfel friptura este suculenta in interior si rumena pe deasupra .

Ingrediente

  • 1 Kg carne vitel
  • 1 lingura mare untura rata proaspata
  • 2 crengute cimbru
  • 2 cepe
  • 1 caciulie usturoi
  • 4 linguri ardei kapia macinat
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 1 legatura mare patrunjel verde tocat
  • 1 kg cartofi
  • sare

Mod de preparare

  1. Am fasonat [modelat , format] bucatile de carne sa aiba aproximativ aceiasi marime .
  2. Intr-o tigaie mare , incapatoare [ Wok Tefal]am pus carnea sa se rumeneasca impreuna cu untura proaspata de rata .
  3. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca am amestecat-o cu pasta de ardei Kapia .
  4. Am curatat si spalat ceapa si usturoiul .
  5. Am aruncat ceapa si usturoiul taiate grosier felii peste carne - nu conteaza cum sunt taiate , se vor ,, topi'' la gatire .
  6. In vasul de ceramica am pus pe fund crengutele de cimbru si am rasturnat deasupra carnea cu ceapa si usturoi .
  7. Am adugat jumatate din cantitatea de patrunjel + o cana cu apa .
  8. Am pus vasul acoperit la cuptor  timp de 2.5 ore .
  9. O singura data am verificat carnea , dupa 2 ore . Am mai adugat 100 ml apa si am intors carnea .
  10. Am curatat si spalat cartofii . I-am fiert taiati cuburi si am preparat un pireu simplu fara  adausuri .
  11. Sosul rezultat a fost foarte gustos si pentru aceasta pireul nu a avut nevoie sa fie ,, incarcat'' cu lapte , unt sau smantana .
  12. Carnea de vitel la cuptor servita fierbinte impreuna cu pireu de cartofi , patrunjel verde a fost delicioasa si hranitoare .
  13. Alegeti salata preferata . Noi am avut salata de varza .
  14.   Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Postat de oanapl

Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge...

Citeste continuarea

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2016, 22:09
Mmm, ce as manca si eu de la tine!
la 06.11.2016, 22:10
Camy , pofteste pana mai este
la 06.11.2016, 22:13
Bunut bunut!
la 06.11.2016, 22:37
Delicios !!!
la 06.11.2016, 22:44
Cat de apetisant arata!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking