Vopsitul oualelor cu hartie creponata

Postat de Bunica in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2014 | 8937 vizualizari
Vopsitul oualelor cu hartie creponata

Este o tehnica pe care o folosesc de cativa ani.Ouale ies frumos colorate .Este usor de realizat

Ingrediente

  • oua
  • hartie creponata de diferite culori
  • 250 ml. otet
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim hartia creponata.

Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm.

Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel )

Ouale se spala si se pun la fiert .

In apa in care seb  fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor.

In functie de cat vrem sa fie de tari se tin 3,5,7 minute dupa ce incep sa clocoteasca.

Se ia o bucata de hartie creponata,se trece prin otet si se infasoara oul.

Lasam hartia sa se usuce.

Pentru a colora un ou in doua culori ,adaugam hartie colorata diferit in doua straturi.

Desfacem hartia si ungem oul cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vopsitul oualelor cu hartie creponata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

citeste mai mult
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

Postat de merisor67

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi...

Citeste continuarea

Pateu de Conopida (Reteta Video)

Postat de Ina75

Pateu de Conopida (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana cand devin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2014, 10:40
la 22.04.2014, 10:40
interesanta metoda
la 22.04.2014, 10:42
la 22.04.2014, 10:43
la 22.04.2014, 10:45

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking