Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

Postat de Ksenya in Supe/Ciorbe
25 Mai 2023 | 791 vizualizari
Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

Kalimera  ! :) Am revenit cu reteta  urmatoarei supe ce se afla pe locul 26 din topul   Best soups in the World Este o supa ce reprezinta Grecia. Dupa mine e foare usor de preparat. Seamana cu ciorba noastra de perisoare ,diferenta facand sosul din ou si lamaie. Acest sos cere un pic mai multa  atentie pentru a nu da gres. Aromata ,cu putine calorii ,hranitoare cu un aport bogat de proteine .Ideala pentru cure de slabire  sezonul de iarna si mai  are si o textura aparte. V-am convins?  Sa trecem la treaba.  

Ingrediente

  • 900 g carne tocata de vita.
  • 1/2 cana orez
  • o ceapa
  • 1catel usturoi
  • 2 lamai
  • 2 -3 oua
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura ulei masline
  • 2,5 litri stoc de legume daca nu aveti,atunci apa
  • un fir de menta (optional)
  • 1 foaie dafin
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust.

Mod de preparare

Asezam carnea tocata intr-un bol, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul.

Adaugam uleiul de masline ,orezul ,asezonam cu piper  si sare dupa gust.

Omogenizam bine compozitia ,acoperim si o lasam 10 minute la odihnit.

Intr-o oala stropim fundul cu putin ulei , asezam perisoarele formate din compozitie  cu mana.

Acoperim cu stocul de legume sau apa , adaugam si un pic de coaja de lamaie ,1-2 fasii,aprindem flacara  ,lasam la mediu  si de la primul clocot ,micsoram flacara spre  si lasam  20 minute. Adaugam foia de dafin.

Lasam 10 minute sa tempereze dupa care v-om adauga sosull.

Cat se raceste putin supa, in paralel , batem cu mixerul ouale cu putina sare pana devine spuma densa,adaugam sucul de lamaie si mai mixam 1 minut.

Apoi cu ajutorul unui polonic adaugam supa  in sos  , amestecam ,apoi iarsi adaugam cate un polonic ,si tot asa 5-6 polonice adaugam pentru a ridica temperatura sosului .

Apoi ,sosul format il adaugam in oala cu supa .

Scuturam oala si o punem pe flacara la foc   mediu si mai lasam 2 minute .

Atentie ! Supa nu trebuie sa dea in clocot. Nu se amesteca in astea 2 minute, ci doar se misca oala folosindu -va de torti.

Se seveste cu patrunjel si optional menta si lamaie.

 

Supa este gata!

Sper sa va placa .

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Ciorba de cartofi

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi

Spalati si curatati legumele . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Ardeii se taie tot  marunt . Radacinoasele se toaca cubulete . Cartofii se tai e cuburi ....

Citeste continuarea

Supa crema de galbiori cu branzeturi

Postat de simona72

Supa crema de galbiori cu branzeturi

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2023, 14:48
Bravo, Xenia!
la 25.05.2023, 15:11
la 25.05.2023, 22:38
la 26.05.2023, 11:02
Arată foarte bine...!
la 26.05.2023, 14:14
Bravo, tine-o tot asa !

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking