Zacusca cu champignon

Postat de andaoana in Zacusca
20 Oct 2017 | 5651 vizualizari
Zacusca cu champignon

O zacusca gustoasa numai buna pentru zilele reci de iarna. Din cantitatile date ies 4 borcane de 370 ml.  

Ingrediente

  • 250 gr ceapa
  • 200 ml ulei
  • 700 gr ardei rosu copt
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 0.5 l suc de rosii (bulion)
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte.

Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.

 Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O tocam si pe ea.

 Ciupercile curatate foarte bine le impartim in jumate. Jumate le tocam cu un cutit in bucati mai maricele, iar cealalata jumate le macinam.

 Intr-o oala cu fund gros punem uleiul si calim ceapa pentru 5 minute.

Apoi adaugam ardeiul, bulionul, ciupercile, sarea, piperul si boiaua (eu am folosit boia afumata).

Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand scade, cam 30 minute sau pana cand se ridica uleiul la suprafata.

 Turnam zacusca in borcanele pregatite (spalate,sterilizate si uscate foarte bine), strangem capacul si lasam la racit. Se pastreaza foarte bine in camara la o temperatura constanta.

 Dupa ce se desface borcanul, se pastreaza in frigider pentru 2-3 zile.

 Este foarte buna servita pe paine prajita sau alaturi de o omleta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu champignon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon

Postat de merisor67

Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon

Ciupercile de pădure au fost adunate din pădurile de pe unde am copilărit eu, de niște vecini de-ai mamei, iar la mine au ajuns direct curățate și tocate. Așa că nu am poze cu ele...

Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de panacris

Tocanita de ciuperci

Ceapa se curata ,se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ardeiul tocat marunt si se mai lasa acoperit cca. 5 minute,  la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2017, 10:51
la 20.10.2017, 11:08
Foarte gustoasă! Eu nu fac zacuscă, dar îi apreciez pe cei care au puterea și răbdarea să se ocupe de așa ceva!
la 20.10.2017, 11:10
la 20.10.2017, 11:25
la 20.10.2017, 13:49
Taaare buna! Eu am copt legumele si le-am bagat la congelator, o sa o prepar mai incolo, pentru ca acum e foarte cald la noi. O zi frumoasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking