Ingrediente
- 1 kg. ciuperci champinion
- 1kg. ciuperci vineciori
- 2 kgardei kapia
- 2 kg. ardei gogosar
- 2 k. ceapa
- 0,500 kg. morcov
- 250 ml. ulei
- 0,800 kg. pasta de rosii
- sare
- piper boabe -o lingura
- 2 foi dafin
Mod de preparare
Ceapa si morcovul se curata, spala,se toaca marunt in blender.
Ardeiul si gogosarul se spala si se coc.
Dupa ce s-au copt, ii curatam si-i maruntim in blender.
Ciupercile curatate,spalate le dam pe razatoarea mare.
Intr-o cratita cu fund dublu punem ceapa si morcovul.
Adaugam o ceasca de apa.
Lasam sa fiarba 10-15 minute
Avem grija sa nu se lipeasca de cratita.
Cand ceapa devine translucida adaugam ciupercile si ardeiul.Lasam la fier 10-15 minute.
Punem pasta de rosii,asezonam cu sare,piper boabe dupa gust.
Adaugam foile de dafin si dam cratita la cuptor pentru o ora si jumatate -doua ore.
Punem zacusca fierbinte in borcanele spalate ,sterilizat si calde.
Inoarcem borcanele cu gura in jos invelindu-le cu un prosop mai gros.
Au iesit 16 borcane de 400 g.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|