Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă

Postat de Bucataras in Zacusca
16 Sep 2024 | 889 vizualizari

Andra Mihail ne împărtășește astăzi rețeta ei de Zacuscă cu ciuperci, într-o variantă mai simplă, dar absolut delicioasă. Pentru a prepara această Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă, ai nevoie de următoarele ingrediente: ciuperci, ceapă, morcovi, ardei copți, roșii pasate, ulei.    

Ingrediente

  • Ingrediente Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă
  • 1 kg ciuperci
  • 2-3 cepe mari albe
  • 2-3 morcovi
  • 500 gr ardei copți
  • 500 grame roșii pasate
  • 2-3 foi de dafin
  • 100 ml apă
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cum se prepara Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă 

Toacă ceapa mărunt și rade morcovii.

Pune la încins uleiul de floarea soarelui într-o cratiță mare, apoi pune legumele tocate la călit. Adaugă puțină apă, pune capacul și lasă la fiert, la foc mic.

Între timp, toacă mărunt ciupercile și adaugă-le în cratiță. Pune capacul și lasă la fiert în continuare, la foc mic, până își lasă zeamă.

Taie mărunt și ardeiul copt și pune-l peste compoziția din cratiță. Adaugă și roșiile pasate, amestecă.

Condimentează după gust cu sare și piper, adaugă 2-3 foi de dafin. Lasă zacusca să fiarbă la foc mic, amestecând frecvent pentru a nu se prinde de fundul oalei.

După ce zacusca este gata, oprește focul și las-o în cratiță 10-15 minute, apoi toarn-o fierbinte în borcane sterilizate. Închide borcanele cu capace ermetice și așază-le cu gura în jos pentru 10-15 minute. Apoi, acoperă-le cu un prosop și lasă-le să se răcească treptat.

Zacusca cu ciuperci poate fi consumată imediat sau păstrată în cămară pentru iarnă.

Noua ne place mult si reteta de Zacusca de fasole si cea de Zacusca de macrou.

Va recomandam si reteta Zacusca cu ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Zacusca de macrou

Postat de MotanLaOale

Zacusca de macrou

Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele...

Citeste continuarea

Zacusca de macrou

Postat de merisor67

Zacusca de macrou

Lasam macroul la dezghetat, in apa rece sau in lapte, apoi ii indepartam capul, coada si aripioarele si il evisceram. Il spalam bine, il taiem in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2024, 14:37
la 17.09.2024, 15:32
la 17.09.2024, 16:01
Delicioasă!
la 17.09.2024, 20:25
Ne place si noua zacusca cu ciuperci si chiar am facut cu ghebe (noroc cu ghebele de anul trecut puse la borcane)!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking