Ingrediente
- Ingrediente Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă
- 1 kg ciuperci
- 2-3 cepe mari albe
- 2-3 morcovi
- 500 gr ardei copți
- 500 grame roșii pasate
- 2-3 foi de dafin
- 100 ml apă
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare
Cum se prepara Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă
Toacă ceapa mărunt și rade morcovii.
Pune la încins uleiul de floarea soarelui într-o cratiță mare, apoi pune legumele tocate la călit. Adaugă puțină apă, pune capacul și lasă la fiert, la foc mic.
Între timp, toacă mărunt ciupercile și adaugă-le în cratiță. Pune capacul și lasă la fiert în continuare, la foc mic, până își lasă zeamă.
Taie mărunt și ardeiul copt și pune-l peste compoziția din cratiță. Adaugă și roșiile pasate, amestecă.
Condimentează după gust cu sare și piper, adaugă 2-3 foi de dafin. Lasă zacusca să fiarbă la foc mic, amestecând frecvent pentru a nu se prinde de fundul oalei.
După ce zacusca este gata, oprește focul și las-o în cratiță 10-15 minute, apoi toarn-o fierbinte în borcane sterilizate. Închide borcanele cu capace ermetice și așază-le cu gura în jos pentru 10-15 minute. Apoi, acoperă-le cu un prosop și lasă-le să se răcească treptat.
Zacusca cu ciuperci poate fi consumată imediat sau păstrată în cămară pentru iarnă.
Noua ne place mult si reteta de Zacusca de fasole si cea de Zacusca de macrou.
Va recomandam si reteta Zacusca cu ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|