Zacusca cu morcovi

Postat de Bunica in Zacusca
6 Oct 2020 | 7189 vizualizari
Zacusca cu morcovi

Nu pot sa va spun decat ESTE O BUNATATE ! Sa nu va speriati ca are in compozitie 1l. ulei (ca mine), ca nu este grasa.

Ingrediente

  • 3 kg. vinete coapte in cuptor
  • 3 kg.ardei kapia/gogosar
  • 2 kg. ceapa
  • 1 kg. morovi
  • 1 l. ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Spala si curata morcovul.

Spala si scoate cotoarele si semintele la ardei.

Da ardeiul si morcovul prin robot sa fie maruntit bine.

Ardeiul+morcovul+200 ml. apa+ 1/2l. ulei se pun la fiert intr-un vas incapator pana se inmoaie bine.

Ceapa curatata,spalata si taiata julien se pune in apa sa se inabuse.

Cand ceapa este translucida se scurge apa si se lasa la racit.

Capa rece se parunteste in blender,apoi se transfera peste  ardei si morcov lasand sa fiarba la foc mic 40-45 minute.

Peste aceste ingrediente se adauga jumatate din cantitatea de vinete maruntite cu un satar de lemn pentru vinete. Mi-a fost de folos un satar pe care ni l-a facut cadou Bicatarasul la o italnire la Paltinis.

Cealalta jumatate din cantitarea de vinete o punem in blender cu 500 ml. ulei.

Cand vinetele au devenit ca o pasta albicioasa de adauga in cratita de zacusca + foaia de dafin.

Apoi ne inarmam cu rabdare vreo ora si jumatate -doua cat fierbe zacusca la foc mic.

Saram si piperam dupa gust.

Zacusca are un gust dulceag.

Cand este bine scazuta o punem in borcane fierbinte .

Borcanelecu gura in jos si acoperite cu o paturica sa stea pana se racesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o...

Citeste continuarea

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Postat de merisor67

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Mai întâi coacem ardeii și vinetele. Eu am avut ardei la congelator, deci i-am folosit direct înghețați. Apoi curățăm legumele coapte și le lăsăm la scurs. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2020, 17:20
Ai dat-o pe morcovi ?
la 06.10.2020, 17:36
la 06.10.2020, 17:36
la 06.10.2020, 18:27
Buna!
la 06.10.2020, 20:16
Hmmm, interesant! O să probez și eu așa fără roșii, doar cu morcovi!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking