Zacusca de dovlecei

Postat de ladydi in Zacusca
6 Noi 2016 | 5233 vizualizari
Zacusca de dovlecei

M-am conservarit anul acesta cam pentru 2 ani zic eu... :) Acum vreo 10-12 ani mi-am promis ca nu o sa mai fac niciodata zacusca - deoarece dupa ce am muncit vreo 3 zile si am facut cca 10 kg de zacusca,mi s-a stricat toata :((( Dar am gasit cateva retete de zacusca care mi-au placut si uite asa am facut zacusca de dovlecei, de ciuperci, de peste, picanta si nepicanta... Acum va spun reteta pentru zacusca de dovlecei, picanta si nepicanta.

Ingrediente

  • 4 kg de dovlecei
  • 700 g praz,
  • 800 g ceapa,
  • 1500 g rosii,
  • 1500 g ardei gras rosu/kapia/gogosar,
  • 2 morcovi,
  • 200 ml ulei,
  • sare,
  • piper dupa gust,
  • foi dafin,
  • cativa catei usturoi,
  • un praf ienibahar,
  • cateva boabe coriandru
  • Pentru zacusca picanta:
  • 1 ardei iute tocat si un praf fulgi de chili

Mod de preparare

Spalam dovleceii si ii dam pe razatoare, adaugam putina sare si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. Coacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt.Curatam morcovii si ii radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o cratita cu fundul gros pe foc adaugam uleiul, punem ceapa si lasam 2-3 minute amestecand tot timpul, apoi adaugam o cana de apa si lasam la inabusit la foc potrivit. Dupa cca 10-15 minute adaugam morcovul si lasam sa se inabuse in continuare. Cand scade zeama,mai adaugam apa fierbinte. Adaugam dovleceii si ardeii copti cand este inmuiata ceapa si lasam sa fiarba cam 10 minute apoi adaugam rosiile, sarea, piperul si dafinul. Lasam sa fiarba, amestecand des, pana scade zeama. Potrivim de sare. Adaugam usturoiul si oprim focul.Daca ne place si gustul picant facem si zacusca picanta.

Punem jumatate din cantitate in borcane iar in cealalta jumatate adaugam 1 ardei iute tocat si un praf fulgi de chili sau dupa gust si mai dam intr-un clocot. Oprim focul, lasam sa se linisteasca si punem in borcane. Sterilizam 30 de minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa. Lasam borcanele sa se raceasca sub paturi/prosoape pana a doua zi. Servim cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Postat de merisor67

Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Mai întâi coacem ardeii și vinetele. Eu am avut ardei la congelator, deci i-am folosit direct înghețați. Apoi curățăm legumele coapte și le lăsăm la scurs. ...

Citeste continuarea

Zacusca

Postat de sufletista

Zacusca

Ardeii (fara kapia), vinetele le coacem, le curatam de coaja arsa, seminte si le tocam marunt. Dovleceii ii curatam de coaja si ii tocam sau dam prin razatoare (eu am preferat robotul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2016, 07:25
Foarte buna
la 06.11.2016, 08:21
Iubesc dovlecelul!
la 06.11.2016, 08:34
la 06.11.2016, 09:40
Tare buna trebuie sa fie!
la 06.11.2016, 09:41

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking