Zacusca de macrou si macrou afumat

Postat de MotanLaOale in Zacusca
22 Noi 2017 | 7617 vizualizari
Zacusca de macrou si macrou afumat

Este zacusca de macrou in care am pus si macrou afumat. Este mai buna decat cea simpla.

Ingrediente

  • 1.7 kg macrou congelat
  • 600 g macrou afumat
  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 300 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 500 g pasta de tomate
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 foi dafin
  • condimente pentru peste
  • piper
  • sare
  • 100 ml otet+sare+apa pentru fiert pestele

Mod de preparare

Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada.

Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute.

Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte.

Macroul afumat se curata de piele si oase, se marunteste si se pune deoparte.

Gogosarii se curata, se spala si se maruntesc la robot.

Ceapa se curata si se toaca la robot.

Intr-o oala incapatoare, se pune uleiul si se caleste ceapa pana devine translucida.

Se adauga gogosarul maruntit, se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin.

Se fierbe o ora sau mai mult pana scade zeama, amestecand des sa nu se prinda.

In momentul cand uleiul incepe sa iasa la suprafata, se adauga pasta de tomate, pestele fiert, pestele afumat, condimentele pentru peste si se mai fierbe 30-40 minute.

Spre final, se adauga in zacusca 3 linguri de zahar si 100 ml otet.

Se gusta, se potriveste de sare, piper si acreala.

Se mai fierbe pana scade suficient si uleiul sta deasupra.

Se toarna zacusca fierbinte in borcane sterilizate, se pun capacele si se introduc in cuptor 25-30 minute, pentru sterilizare.

Se scot si se pun la racit incet invelite in paturi.

Se pastreaza in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de macrou si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de macrou

Postat de merisor67

Zacusca de macrou

Lasam macroul la dezghetat, in apa rece sau in lapte, apoi ii indepartam capul, coada si aripioarele si il evisceram. Il spalam bine, il taiem in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Oua la cuptor cu macrou afumat la cuptor

Postat de sufletista

Oua la cuptor cu macrou afumat la cuptor

Zacusca o amestecam cu sucul de rosii si ceapa tocata. Adaugam in tava unsa cu unt, deasupra adaugam bucati de macrou,adaugam masline. Spargem cu grija ouale si condimentam cu sare si piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 20:54
Multă zacuscă ai făcut, Motănel!
la 22.11.2017, 20:54
No, din asta chiar trebuie să gust! Cu afumătura, nu scapi de mine
la 22.11.2017, 21:03
Tot cu afumătură o fac și eu
la 22.11.2017, 21:08
Nici cu afumatura, nici fara nu am gustat! Poate ajunge vreun borcanel la Busteni!
la 22.11.2017, 21:16

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking