Zacusca de macrou

Postat de merisor67 in Zacusca
16 Oct 2015 | 8586 vizualizari
Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar abia acum am ajuns sa o testez si eu. Eu am mai adaugat in plus fata de reteta ei si morcov si macrou afumat, nu de alta, dar am zis sa imi iasa mai multa :))))) Este foarte buna, a placut in unanimitate tuturor baietilor mei, ca eu am multi, trei la numar :) dar si mie in mod deosebit. Am zis ca de acum inainte nu voi mai cumpara conserve de peste in sos tomat, pentru ca mi le prepar singura.

Ingrediente

  • 2 kg macrou congelat
  • 500 g file de macrou afumat
  • 1 kg ceapa galbena
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ardei kapia + gogosari
  • 3 linguri otet balsamic
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml ulei
  • 400 g pasta de rosii
  • 2-3 foi de dafin
  • piper cu lamaie
  • coriandru
  • boabe de mustar
  • marar uscat
  • salvie
  • oregano
  • boia de ardei dulce + iute
  • sare
  • 1 l apa + 100 ml otet

Mod de preparare

Lasam macroul la dezghetat, in apa rece sau in lapte, apoi ii indepartam capul, coada si aripioarele si il evisceram.

Il spalam bine, il taiem in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu o lingurita de sare si 100 ml otet, pentru 10-15 minute de cand atinge punctul de fierbere.

Apoi il scurgem de apa, ii indepartam oasele si il maruntim. Eu am lasat si bucati mai mari.

Maruntim si fileul de macrou afumat, dupa ce ii indepartam pielita aceea neagra.

Curatam legumele si le tocam pe rand, la robot.

Punem uleiul la incins si adaugam ceapa in el.

Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, adaugam doua linguri de zahar si dupa ce se topeste zaharul adaugam otetul balsamic.

Astfel ceapa capata acel gust placut de caramelizat.

Amestecam continuu pentru a se carameliza uniform, apoi adaugam morcovul si mai tarziu, cand acesta incepe sa se patrunda, adaugam si ardeiul.

Dupa ce gusturile se vor intrepatrunde bine, adaugam condimentele.

Condimentele le vom macina impreuna inainte de a le adauga.

Potrivim gustul si cu putina sare, dar putina, pentru ca va fi si macroul sarat si pasta de rosii pe care o adaugam cand toate ingredientele sunt bine patrunse.

La final adaugam pestele si cel fiert si cel afumat, apoi dam vasul la cuptorul preincalzit, pentru 15 minute, sau pana cand uleiul incepe sa iasa la suprafata, acesta este semnul ca zacusca este preparata.

Scoatem zacusca din cuptor, mai potrivim gustul de sare si condimente si bagam borcanele bine spalate la sterilizat, 5 minute, pentru ca deja cuptorul este incins.

Umplem borcanele fierbinti cu zacusca fierbinte, infiletam capacele si le mai dam la cuptor pentru 5 minute cu focul aprins, timp in care capacele se vor suda bine pe borcane.

Dupa stingerea focului, lasam borcanele in cuptor pana a doua zi, sa se raceasca treptat, dar daca avem nevoie de cuptor, le scoatem si le bagam imediat in paturi, pentru a nu se raci brusc si sa avem surpriza ca se desfac capacele de la borcane.

Reteta Inei dupa care m-am inspirat si pentru care ii multumesc, o gasiti aici:

http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-macrou-65199.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de macrou

Postat de MotanLaOale

Zacusca de macrou

Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada. Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute. Se indeparteaza oasele...

Citeste continuarea

Zacusca de macrou

Postat de Ina

Zacusca de macrou

Pestele se dezgheata in apa rece, se curata de mate si se spala.  Indepartam capul si coada, taiem trunchiul in bucati (daca pestele este prea mare), pe care le fierbem 10 minute in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2015, 12:26
buna buna
la 16.10.2015, 12:34
o minunatie
la 16.10.2015, 12:41
Meriiiiii
la 16.10.2015, 12:44
ce mult imi place!
la 16.10.2015, 12:46
ioi ce-mi place , minunata . Pe tine trebuie sa te vizitam in iarna asta

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking