Zacusca de macrou

Postat de MotanLaOale in Zacusca
21 Noi 2017 | 13336 vizualizari
Zacusca de macrou

Am gustat din cea facuta de Ina si am zis sa fac si eu.

Ingrediente

  • 1,8 kg macrou congelat
  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 300 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 500 g pasta de tomate
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 foi dafin
  • condimente pentru paste
  • piper
  • sare
  • 100ml otet + sare + apa pentru fiert pestele

Mod de preparare

Pestele se dezgheata, se curata de mate si se spala foarte bine. Se indeparteaza capul si coada.

Se pune la fiert in apa cu sare si 100 ml otet, pentru 10 minute.

Se indeparteaza oasele dupa ce este fiert si se pune deoparte.

Gogosarii se curata, se spala si se maruntesc la robot.

Ceapa se curata si se toaca la robot.

Intr-o oala incapatoare, se pune uleiul si se caleste ceapa pana devine translucida.

Se adauga gogosarul maruntit, se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin.

Se fierbe o ora sau mai mult pana scade zeama, amestecand des sa nu se prinda.

In momentul cand uleiul incepe sa iasa la suprafata, se adauga pasta de tomate, pestele, condimentele pentru peste si se mai fierbe 30-40 minute.

Spre final, se adauga in zacusca 3 linguri de zahar si 100 ml otet.

Se gusta, se potriveste de sare, piper si acreala.

Se mai fierbe pana scade suficient si uleiul sta deasupra.

Se toarna zacusca fierbinte in borcane sterilizate, se pun capacele si se introduc in cuptor 25-30 minute, pentru sterilizare.

Se scot si se pun la racit incet invelite in paturi.

Se pastreaza in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca de macrou

Postat de merisor67

Zacusca de macrou

Lasam macroul la dezghetat, in apa rece sau in lapte, apoi ii indepartam capul, coada si aripioarele si il evisceram. Il spalam bine, il taiem in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Zacusca de macrou

Postat de Ina

Zacusca de macrou

Pestele se dezgheata in apa rece, se curata de mate si se spala.  Indepartam capul si coada, taiem trunchiul in bucati (daca pestele este prea mare), pe care le fierbem 10 minute in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2017, 19:36
Ce de borcane, vin in vizita sa testez macroul.....
la 21.11.2017, 19:36
Bravo Vladimir!
la 21.11.2017, 19:39
Jumate sunt la Buni, Cleme )
la 21.11.2017, 19:48
Merg si la Buni, ce acolo nu se testeaza?
la 21.11.2017, 19:48
Bravo, Motănel! Ești foarte harnic și talentat în bucătărie!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking