Zacusca de vinete

Postat de roxana_simona in Zacusca
12 Sep 2015 | 4418 vizualizari
Zacusca de vinete

Reteta este facuta dupa aceasta http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vinete-2-50744.html

Ingrediente

  • 8 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 2.5 kg de gogosari
  • 2.5 kg ceapa alba
  • 700 g pasta de rosii
  • 2 plicuri conservant
  • 1 l ulei+ 150 ml pentru sfarsit
  • 3 linguri de sare mare
  • piper alb macinat
  • 4-5 foi de dafin

Mod de preparare

Vinetele se coc pe gratar, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge de zeama.

Ardeii kapia si gogosarii se coc tot pe gratar,se scot intr-o oala mare, se presara sare si se acopera cu un capac pana cand se fac toti pe gratar,se curata de coaja si se seminte,zeama ramasa se strecoara si se pune in zacusca cand se prepara.

Ceapa se curata de coaja, se da prin robotul de bucatarie, se pune intr-o oala impreuna cu 1 l de ulei, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 1/5-2 ore,se amesteca des pentru a nu se lipii.

Se dau pe rand prin masina de tocat vinetele scurse de zeama,ardeii si gogosarii si se pun intr-o oala mare, impreuna cu ceapa fiarta.

Se pune sarea, piperul, foile de dafin, conservantul si pasta de rosii si se amesteca toata compozitia foarte bine.

Se pune la foc mic pentru circa 2 ore, se amesteca des pentru a nu se arde zacusca.

Borcanele se spala intre timp si se lasa sa se usuce bine.

Cand zacusca este gata,se pune in borcanele curate punand o lama de cutit sub fiecare borcan.

Se incalzeste uleiul si se pune deasupra la fiecare borcan si se inchid bine cu capace curate.

In oala in care a fost facuta zacusca se pun borcanele umplute,impachetate cu hartie, se toarna apa calda in oala si se pune la foc pana da un clocot pentru a se steriliza, se lasa in oala pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2015, 17:25
la 12.09.2015, 17:50
imi place
la 12.09.2015, 18:18
la 12.09.2015, 18:19
la 12.09.2015, 18:25
Tare buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking