Ingrediente
- 3,5 kg vinete coapte si curatate
- 2 kg de ceapa curatata ,spalata si data prin masina de tocat sau robot
- 2 kg gogosari curatati si dati prin masina de tocat sau robot
- 0,5 ardei capia curatati dati prin masina de tocat sau robot
- un borcan de pasta de tomate ,eu am folosit Olympia
- 8-10 foi dafin
- 2,5 linguri sare
- o jumatate lingura fulgi ardei cayenne (optional)
- 1 litru ulei
Mod de preparare
Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si jumate am adaugat o lingura de sare si foile de dafin, apoi vinetele tocate. Am lasat sa fiarba incet pana a scazut si a inceput sa lege, cam 40 minute, am adugat borcanul cu pasta de tomate si fulgii de ardei cayenne.
Amestecand din cand in cand, am mai lasat inca 25 minute. Am potrivit de sare. Lasand la foc domol am umplut borcanele spalate si sterilizate, avand grija sa scot frunzele de dafin din compozitie. Am inchis cu capac si le-am bagat sub patura pana s-au racit complet. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|