Zacusca de vinete cu ciuperci si trufe

Postat de mihasara in Zacusca
27 Aug 2018 | 2955 vizualizari
Zacusca de vinete cu ciuperci si  trufe

Provocarea GastroArt  

Ingrediente

  • 2 trufe
  • 2 kg ciuperci proaspete
  • 1 kg ard­ei gras
  • 1 kg ardei capia carnos
  • 1 kg cea­pa
  • 1kg vinete coapte
  • 500 g mor­covi
  • 500 ml ­suc de ros­ii
  • foi de ­dafin
  • piper bo­abe
  • cimbru p­roaspat
  • sare de­ mare neio­data
  • 100ml ulei de trufe
  • 400ml ulei de floarea-soarelui­

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le fierbem in apa cu sare. La fel procedam si cu trufele de padure. Eu le frec cu o periuta sa fiu sigura ca indepartez eventalele particule de pamant.

Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau le dam prin masina de tocat.

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam pe un fund de lemn pus inclinat sa fim siguri ca se scurge tot lichidul amar din ele.

Coacem si ardeiul, il punem intr-un vas sau o punga de plastic. Presaram sare si acoperim vasul cu un capac pentru jumatate de ora. In felul acesta ardeiul se va curata mai usor.

Tocam ceapa si o calim in mixul de ulei cu o lingurita de sare.

Dupa 5 minute, adaugam ardeii si morcovii dati prin robot sau masina de tocat.

Calim la  foc mic 5-10 minute dupa care adaugam ciupercile tocate, mai lasam cateva minute sa se caleasca si adaugam  sucul de rosii. Lasam sa fiarba pana scade zeama lasata de ardei si rosii.
Adaugam intre timp condimentele, sarea, boabele de piper si foile de dafin.
Adaugam apoi ciupercile maruntite prin robot si vinetele scurse si tocate marunt.

Dam cratita a cuptor la foc mic si mai lasam sa fiarba in jur de 30 minute.
Cand este gata, o luam de pe foc.
Punem zacusca in borcane curate si sterilizate. Infiletam capacele si asezam borcanele intr-o cratita mai mare pe fundul careia am pus un prosop.
Turnam apa cam o treime din inaltimea borcanelor si lasam aproximativ 30 - 40 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
Cand timpul a trecut, oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert.
Dupa ce am terminat de sterilizat toata zacusca si cand borcanele sunt reci, se depoziteaza toate borcanele in camara.

Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci si trufe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zacusca

Postat de gicuta69

Zacusca

Vinetele, gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs. Ceapa curatata si spalata am taiat-o solzisori. Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa....

Citeste continuarea

Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti

Postat de merisor67

Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti

Se coc ardeii, se presara sare peste ei si se lasa intr-un vas acoperit, 10-15 minute, apoi se curata sub jet de apa rece. Sarea ajuta sa se curete foarte usor, mai ales zonele care nu s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2018, 09:43
Ce zacuscă specială...!
la 27.08.2018, 11:20
Buna
la 27.08.2018, 11:30
super
la 27.08.2018, 11:38
Deliciuuuuu pur....
la 27.08.2018, 15:11

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking