Zacusca, reteta clasica la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de merisor67 in Slow Cooker
28 Aug 2015 | 15460 vizualizari
Zacusca, reteta clasica la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Am tot prezentat diverse feluri de zacusca, dar reteta clasica nu am prezentat-o, asa ca i-a venit si ei randul. Este o reteta veche din carnetelul mamei soacre pe care o prepar an de an, pentru ca este cea mai simpla si poate cea mai buna. De data aceasta am preparat-o la slow cooker Crock-Pot, un aparat minune care mie imi place tare mult. Sa va spun si de ce imi place: - este un aparat electric cu un consum de energie foarte scazut; - mancarurile se prepara lent, astfel incat se pastreaza atat aromele cat si culorile ingredientelor; - pot prepara la el orice, de la supe/ciorbe, fripturi, diverse mancaruri, chiar si prajituri; - este usor de manevrat, avand doua moduri de preparare: LOW si HIGH; - are un vas ceramic, usor de curatat si care se poate folosi si in cuptor, sau pe aragaz; - are un design tare frumos, asa mult imi place cum arata printre celelalte elctrocasnice! Si cred ca ar mai fi de enumerat, dar nu imi mai vin mie acum in minte calitatile, ca defecte nu i-am gasit.

Ingrediente

  • 1,5 kg vinete
  • 1 kg ardei kapia
  • 1kg ardei gogosar
  • 500 gr ceapa
  • 500 ml ulei
  • 800 gr rosii intregi, in suc de rosii(de la Sun Food Fructe si Legume)
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • sare dupa gust
  • 1-2 linguri de zahar( in functie de gustul pastei de rosii)

Mod de preparare

Vinetele si ardeii se coc, se curata si se scurg foarte bine de lichid.

In retetele mai noi se pastreaza si lichidul, punandu-se mai putin ulei, dar la reteta clasica, totul se fierbe in ulei, fara a mai adauga lichidul.

Curatam ceapa si o trecem prin robot, sau o toacam solzisori.

Eu am trecut-o prin robot.

Adaugam in vasul aparatului Crock-Pot, uleiul si ceapa, il acoperim cu capacul din dotare, conectam slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l la sursa de curent si setam programul HIGH pentru 30 de minute.

Neaparat ceapa trebuie usor preparata inainte, nu definitiv, dar sa se patrunda putin.

Trecem vinetele si ardeiul prin robot, dar avem grija sa lasam ardeiul mai maricel, nu il tocam pana devine pasta.

Dupa scurgerea celor 30 de minute, adaugam in vas, vinetele si ardeiul, precum si putina sare.

Amestecam bine ingredientele cu o paleta de lemn sau de silicon, acoperim din nou vasul si setam programul HIGH pentru 4 ore.

In tot acest timp, nu vom ridica capacul, decat cu 30 minute inainte de expirare, cand verificam daca zacusca este preparata si adaugam atunci pasta de rosii si condimentele.

Amestecam din nou in vas pana se omogenizeaza ingredientele, apoi acoperim vasul si asteptam cuminti expirarea timpului.

Cand expira timpul, gustam zacusca si o mai potrivim de sare, condimente si zahar, apoi dupa caz, mai prelungim timpul de preparare cu 30 de minute(eu am prelungit).

Spalam bine borcanele si le sterilizam in cuptorul preincalzit.

Umplem imediat borcanele sterilizate, infiletam capacele si le mai dam la cuptor cu flacara aprinsa, pentru 5-6 minute, apoi stingem focul si lasam borcanele sa se raceasca lent, in cuptor, pana a doua zi.

A doua zi, le etichetam frumos si le trecem in camara.

Foarte buna zacusca, foarte bun si util SLOW COOKER CROCK-POT-ul!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca, reteta clasica la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot

Dovleceii se spala bine, se taie in 2 bucati egale, se pastreaza o felita de la fiecare ( pentru a acoperi dupa), se scobeste mijlocul cu grija sa nu se rupa. Carnea tocata se amesteca impreuna...

Citeste continuarea

Ied cu legume la slow cooker Crock-Pot

Postat de oanapl

Ied cu legume la slow cooker Crock-Pot

Tai toate legumele cubulețe și le așezi în vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot . Dezosezi pulpa și o tai în bucăți generoase și o așezi peste legume. Presari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2015, 13:39
Imi place!
la 28.08.2015, 13:39
la 28.08.2015, 14:05
, iar ai fost harnica . Eu nu fac din astea cat timp o am pe mama la tara
la 28.08.2015, 14:08
Timea, traiasca mama! Stii, tot ce face mama e mai bun
la 28.08.2015, 14:09

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking