Curatati legumele si le spalati.
Taiati morcovul, telina si patrunjelul cubulete si le puneti la fiert intr-o oala cu 1.5 l apa.
Intr-o alta oala separata, puneti moarea la fiert impreuna cu ierburile aromatice si foaia de dafin. Spumati daca este cazul. Lasati sa dea un clocot si o trageti de pe foc.
Carnatul se opareste cu apa fierbinte.
Carnatul de casa, daca este foarte afumat, se poate fierbe putin si apa se arunca.
Langa legumele care fierb, dupa 10 minute se adauga orezul si pasta de ardei iute.
Scoateti crengutele de cimbru si marar + foaia de dafin din moare.
Cand legumele sunt patrunse, se adauga zeama de moare si carnatul portionat.
Zeama de varza se adauga in ciorba dupa ce legumele sunt fierte. Daca o puneti la inceputul prepararii, legumele vor ramane tari si nu se vor inmuia la fierbere .
Se reduce intensitatea fierberii ca sa nu se sfarmiteze carnatul.
Smantana se dilueaza cu zeama calda din ciorba si se adauga amestecand usor in oala.
Atentie - zeama de varza si carnatul contin sare in exces. De obicei nu mai este nevoie sa sarati .
Gustati si adaugati sare doar daca este nevoie.
La servire, decorati zama cu codite de ceapa verde.
Pofta buna !!!!