Bors de stevie cu bacon si zdrente de ou

Postat de katty in Ciorbe
22 Noi 2020 | 4412 vizualizari
Bors de stevie cu bacon si zdrente de ou

Pentru ca mi-ati facut pofta de niste stevie am dat fuga la piata si mi-am cumparat si eu cateva legaturi, de un bors. Nu de alta da poate vine zapada si nu mai vedem pana la primavara.

Ingrediente

  • 4 legaturi stevie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 150 gr bacon taiat cubulete
  • 1 lingura orez
  • 2 oua
  • bors dupa gust
  • sare
  • piper negru macinat
  • leustean verde

Mod de preparare

Curatam frunzele de stevie si rupem cozile. Spalam in cateva ape si scurgem.

Punem la fiert putina apa cu sare si cand clocoteste adaugam stevia. Dam cateva clocote, oprim focul si scurgem stevia, pastrand zeama.

Curatam si spalam legumele. Dam morcovul pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin.

In uleiul incins punem la calit  morcovul ras, ceapa, apoi, cand acestea s-au inmuiat adaugam baconul. Adaugam zeama in care a fiert stevia. Dam cateva clocote si adaugam orezul. Fierbem 15 minute, adaugam stevia taiata mai marunt si completam cu apa fierbinte cat este nevoie. Adaugam sare, piper, bors dupa gust. Mai fierbem 5 minute si  adaugam leusteanul.

Batem ouale intr-o cana si le scurgem incet. in fir subtire in oala .pe dosul unei furculite. Amestecam usor in oala si stingem focul. Acoperim oala si o lasam 5 minute, apoi putem servi borsul.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de stevie cu bacon si zdrente de ou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Postat de Oana

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de Dya

Ciorba taraneasca de vacuta

Spalam bine carnea, o taiem in cuburi mici si o punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele ( telina , pastarnacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2020, 18:00
N-am încercat, dar cred că e delicios!
la 22.11.2020, 19:02
Bun trerbuie sa mai fie !!!
la 22.11.2020, 19:05
la 22.11.2020, 19:22
la 22.11.2020, 19:50
Wow, ce bunaaa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking