Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Postat de panacris in Ciorbe
8 Dec 2013 | 5762 vizualizari
Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Uite că a venit rândul sfeclei roșii să o folosesc în borș. Gaby inițial am fost sceptică, dar rezultatul final m-a încântat.

Ingrediente

  • rasol de vițel ca. 500 g,
  • morcov 1 bucată mai mare,
  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcina 1 bucată,
  • țelină cca. 100 g,
  • gulie roșie cca 100 g,
  • cartofi roșii cca. 4 bucăți medii,
  • sfeclă roșie 1 bucată mică,
  • sare iodată,
  • foi de dafin.
  • piper boabe,
  • cimbru,
  • leuștean,
  • borș din tărâțe cca. 500 ml.

Mod de preparare

Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță leguminoasele se dau pe răzătoare și se pun la călit în puțin ulei si apă. Cartofii se curăță și se taie cubulețe.

După ce a expirat timpul fierberii rasolului, se oprește focul, se lasă să scadă presiunea din vas ( ATENȚIE! doar când numai se aude niciun șuierat se deschide capacul, altfel pățiți ca și Ina :( ). Se adaugă legumele călite la supa obținută, se adaugă și cartofii, apoi se mai lasă la fiert cca. 25 de minute la foc mediu semiacoperit.

Se asezonează de sare, piper și leuștean. Borșul se dă în clocot și se adaugă la ciorbiță, lasându-se la fiert încă 15 minute.

Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăliguță. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de vițel cu multe rădăcinoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Ciorba de stevie (de post)

Postat de autodiag

Ciorba de stevie (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Bucatica de...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu smantana

Postat de Irina

Ciorba de fasole verde cu smantana

Am pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive.  Am tocat pe rand legumele:...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.12.2013, 18:49
Ce bine arata ciorbita!Cu atatea radacinoase iese super buna!
la 08.12.2013, 18:55
Mulțumesc Buni Chiar că a ieșit tare groasă, nu a mai fost nevoiee niciun fel de adaos, gen: orez, paste, ouă bătute etc.
la 08.12.2013, 18:58
la 08.12.2013, 19:02
preferata mea
la 08.12.2013, 19:06
zic si eu

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking