Ingrediente
- rasol de vițel ca. 500 g,
- morcov 1 bucată mai mare,
- ceapă galbenă 2 bucăți medii,
- păstârnac 1/2 bucată,
- pătrunjel rădăcina 1 bucată,
- țelină cca. 100 g,
- gulie roșie cca 100 g,
- cartofi roșii cca. 4 bucăți medii,
- sfeclă roșie 1 bucată mică,
- sare iodată,
- foi de dafin.
- piper boabe,
- cimbru,
- leuștean,
- borș din tărâțe cca. 500 ml.
Mod de preparare
Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță leguminoasele se dau pe răzătoare și se pun la călit în puțin ulei si apă. Cartofii se curăță și se taie cubulețe.
După ce a expirat timpul fierberii rasolului, se oprește focul, se lasă să scadă presiunea din vas ( ATENȚIE! doar când numai se aude niciun șuierat se deschide capacul, altfel pățiți ca și Ina :( ). Se adaugă legumele călite la supa obținută, se adaugă și cartofii, apoi se mai lasă la fiert cca. 25 de minute la foc mediu semiacoperit.
Se asezonează de sare, piper și leuștean. Borșul se dă în clocot și se adaugă la ciorbiță, lasându-se la fiert încă 15 minute.
Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăliguță. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de vițel cu multe rădăcinoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|