Ciorba de fasole cu afumatura de porc

Postat de merisor67 in Ciorbe
22 Ian 2015 | 5990 vizualizari
Ciorba de fasole cu afumatura de porc

De cele mai multe ori, cand prepar fasole( boabe), fac intai ciorba, iar a doua zi, dupa ce mancam zeama, transform ce ramane in iahnie, sau pasta de fasole. Asta atunci cand fac in cantitate mare, cum este cazul de fata.

Ingrediente

  • 600 gr fasole cu bob rotund mai mare
  • 2 kg oase de porc afumate
  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 ardei rosii(congelati)
  • 2 frunze dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 praf piper macinat
  • 4 + 2 L apa
  • sare dupa gust
  • 200 gr rosii cu legume, pentru ciorbe
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Boabele de fasole, bine spalate le punem de cu seara intr-un vas si le acoperim cu apa in cantitate mai mare si dam vasul la frigider.

A doua zi, schimbam apa si punem vasul la foc mediu si lasam fasolea sa fiarba 15-20 de minute, fara a acoperi vasul.

Apoi, scurgem apa, clatim fasolea cu apa calda si o acoperim din nou cu apa fiarta si o lasam sa fiarba la foc mediu pana cand boabele vor incepe sa se patrunda usor.

In alt vas, punem oasele de porc, afumate si bine spalate si le acoperim cu apa.

Procedam si cu oasele cam in acelasi fel ca si cu fasolea, inlaturand prima apa.

Eu am avut oase afumate natural, la tara, la fum de rumegus, nu stiu cele din comert daca chiar sunt afumate sau doar aromate cu diverse condimente.

Deci fierbem fasolea si oasele in vase diferite, pentru ca nu vom sti timpul de fierbere al fiecaruia, apoi cand aproape sunt fierte ambele ingrediente, le mutam impreuna in acelasi vas, cu supele aferente.

Indepartam pe parcurs, spuma care se formeaza in ambele vase.

In vasul in care fierbe fasolea, adaugam, cand aceasta incepe sa se patrunda usor, foile de dafin, crenguta de cimbru si un praf de piper negru.

In vasul cu oasele de porc, adaugam, cand incepe carnea sa se desfaca de pe oase, legumele curatate si tocate in cuburi.

Cand toate ingredientele sunt aproape fierte, le vom pune in acelasi vas, apoi adaugam rosiile cu legume pentru ciorbe, mai lasam totul sa fiarba 10-15 minute, dupa care asezonam ciorba cu sare si piper, iar la final, dupa ce stingem focul, adaugam patrunjelul tocat.

Noi servim ciorba de fasole cu ceapa rosie, este o nebunie!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Retete similare

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Ciorba de bob cu afumatura proaspata

 Legumele se curata si se spala . Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.01.2015, 11:55
buna rau
la 22.01.2015, 11:57
ah ce pofta am
la 22.01.2015, 12:00
la 22.01.2015, 12:00
Merisor m-ai topit cu asa o bunatate !
la 22.01.2015, 12:00
Aurelia, chiar buna a fost!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking