Ingrediente
- 1 buc. zucchini
- sare extrafină
- piper
- boia de ardei dulce
- Pentru sosul de iaurt cu usturoi:
- 200-250 ml de iaurt (sau smântână)
- 3-4 căței de usturoi
- 1 praf de sare
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1/2 legătură de mărar
- Pentru servit:
- 2-4 ouă
- ulei de floarea soarelui pentru ochiuri
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Mai întâi se prepară sosul din iaurt (smântână) cu usturoi și mărar, pentru că trebuie ținut câteva ore la frigider, înainte de servire. Pentru aceasta se va consulta rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-din-iaurt-cu-usturoi-93431.html
Zucchini se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, se îndepărtează capetele și se taie rondele cu grosimea de 1 cm.
Rondelele se depun pe o farfurie și se presară, pe ambele fețe, cu: sare, piper și boia de ardei dulce. Se lasă rondelele cel puțin 15 minute, ca să se pătrundă bine de condimente, după care se pun pe grill-ul încins, uns cu puțin ulei.
Se prepară toate rondelele la grill, pe ambele fețe, după care se pun pe un platou.
Se montează farfuriile, cu ochiuri făcute în timp ce rondelele de zucchini erau la grill și cu sos din iaurt cu usturoi, scos chiar atunci din frigider, ca să fie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini la grill, cu ochiuri si sos din iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|