Sos din iaurt, cu usturoi

Postat de RODIMUR in Sosuri
17 Iun 2020 | 1449 vizualizari
Sos din iaurt, cu usturoi

Nu ne plac mâncărurile tari, uscate, fie că este vorba de carne, sau de legume, așa că mă interesează mult sosurile, care dau savoare oricărui preparat și-l fac mult mai bun. De aceea nu ezit niciodată să consult o cărticică despre sosuri, cărticică pe care o am de mult timp în bibliotecă. De această dată am făcut un sos din iaurt gras (sau smântână) cu usturoi și mărar, sos pe care l-am asociat foarte bine, atât cu legume (cartofi și dovlecei) cât și cu carne. Și de fiecare dată, fac o cantitate suficientă, nu doar cât să mâzgălească farfuria, ca în restaurantele mari...

Ingrediente

  • 250 ml de iaurt gras (sau smântână)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură de mărar tocat

Mod de preparare

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se dau pe răzătoarea mică sau se mixează fin.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă, se toacă și se lasă în așteptare.

Se adaugă uleiul de măsline în usturoiul răzuit și se mixează, până ce rezultă o pastă (mai mult sau mai puțin fină).

Se încorporează iaurtul în această pastă de usturoi, puțin câte puțin și după ce amestecul devine omogen, se condimentează după gust, cu sare și piper.

La urmă se adaugă mărarul, se omogenizează și sosul se dă la frigider pentru câteva ore,  pentru ca usturoiul și mărarul să-i dea gustul lor.

Se servește rece, cu legume la grătar, sau cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos din iaurt, cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

Postat de Satisfyyourcravings

Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

Pentru kebab , se indeparteaza carnea din carnaciori si se amesteca cu carnea tocata de vita, Condimentele pentru Gratar, chilliul, patrunjelul tocat, ceapa rasa, usturoiul pisat, sare, piper si...

Citeste continuarea

Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

Postat de merisor67

Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime. Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2020, 20:30
foarte bun
la 17.06.2020, 20:36
Ne place daca e cu usturoi
la 17.06.2020, 21:49
la 17.06.2020, 21:54
Mulțumesc frumos, Diana!
la 17.06.2020, 22:57

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking