Ingrediente
- 250 ml de iaurt gras (sau smântână)
- 3-4 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare
- piper
- 1/2 legătură de mărar tocat
Mod de preparare
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se dau pe răzătoarea mică sau se mixează fin.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă, se toacă și se lasă în așteptare.
Se adaugă uleiul de măsline în usturoiul răzuit și se mixează, până ce rezultă o pastă (mai mult sau mai puțin fină).
Se încorporează iaurtul în această pastă de usturoi, puțin câte puțin și după ce amestecul devine omogen, se condimentează după gust, cu sare și piper.
La urmă se adaugă mărarul, se omogenizează și sosul se dă la frigider pentru câteva ore, pentru ca usturoiul și mărarul să-i dea gustul lor.
Se servește rece, cu legume la grătar, sau cu carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos din iaurt, cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|