Zwic puslen

Postat de babi5 in Prajituri
3 Oct 2014 | 3904 vizualizari
Zwic puslen

Este reteta cu nr.28: in caietul meu si nu am prestat-o de foarte multi ani, nu am mai avut nici formele de decupat ,fiindca dupa ce a murit Nelu meu am lasat totul acolo si nu am mai apucat sa-mi achizitionez altele, asa ca am folosit un pahar ,trebuia unul mai micut dar este bine si asa,sunt niste fursecuri extrem de bune si le recomand cu mare drag nu sint nici asa costisitoare si pot fi usor transportabile,bune pentru pachetel la copilasi la scoala, la servici,piknik etc.Din aluatul obtinut am facut 44 buc .fursec.

Ingrediente

  • 650 gr faina
  • 500 gr margarina
  • 1 esenta lamaie(fiola)
  • 2 zahar vaniliat
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf copt
  • 400 gr gem (de care doriti)
  • 100 gr zahar praf
  • 1 praf copt
  • 2 oua

Mod de preparare

Faina se pune cernuta intr-un castron se amesteca cu praful de copt apoi o amestecam bine cu margarina, adaugam zaharul vanilat,cele 6 linguri zahar, esenta de lamie si ouale se framinta un aluat pe care il acoperim cu o folie  si-l punem la frigider pentru 30 min.

Intre  timp pregatim tavile cu hirtie de copt si preincalzim cuptotul la 180 grade.Scoatem  aluatul il impartim in 4 parti egale apoi intindem pe rind cit mai subtire cite o foaie si decupam( eu am folosit un pahar) asezam in tava si introducem in cuptor pentru25-30 minute nu trebuie sa fie rumenite tare.

Dupa ce terminam de copt incepem sa le lipim cite doua cu gem si dupa ce terminam le dam putin zahar farin.Sunt niste fursecuri care se topesc in gura.Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwic puslen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura condimentata

Postat de privatelaura

Prajitura condimentata

Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat. Pentru foi: Batem albusurile spuma,...

Citeste continuarea

Strudel cu cirese

Postat de scortisoara

Strudel cu cirese

Cernem faina si in mijloc punem otetul, sarea si apa. Framantam un aluat ca plastilina, nelipicios, la nevoie adaugam apa sau faina.  Punem aluatul in frigider cel putin o jumatate de ora....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2014, 18:34
Ahaa, deci sunt fursecuri, că eu când am citit cum se numesc m-am pierdut. Bun!
la 03.10.2014, 18:59
Vai Babi,mi s-a impleticit limba...
la 03.10.2014, 19:06
Ce sa fac am respectat titlul retetei ,Parinte am inceput a le scrie pe la 20 ani,si acusica am 60 multumesc
la 03.10.2014, 19:06
Mmmmm chiar bune !
la 03.10.2014, 19:08
Bune

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking