Mod de preparare Cojile pentru eclere: Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu margarina si sarea. Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina amestecata cu zaharul . Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. Adaugati...
Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijlocul ei.
Drojdia o frecam cu o lingura zahar, apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.
Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.
Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem laptele si apa...
Prepararea blatului de nucă. Intr-un bol se freacă untul cu 100 g zahăr pană se spumează. Peste compozitie se adaugă făina amestecată cu praful de copt, nuca si se amestecă bine pentru a sparge toate cocolasele.Albusurile se mixează cu 100g zahăr pană devin o spumă albă si densă ca...
Spaghetele se pun la fiert într-o oală, cu sare şi o lingură de ulei de măsline, şi se lasă la fiert conform timpului indicat pe ambalaj(timpul de fierbere al acestora diferă în funcţie de grosime). Este foarte important să nu achiziţionezi carnea de vită gata tocată, ci...
Aluatul : toate ingredietele se amesteca si se formeaza un aluat .
Cu ajutorul unui pahar sau al unei forme, decupati cercuri de 8 cm diametru . Cu acelasi instrument, taiati sub forma de cerc feliile de sunca si, daca este cazul, de cascaval. Luati un disc de aluat si asezati peste el un...
BLAT : Se unge o tava cu unt topit si se pune nuca prajita si taiata bucatele mici , astfel incat sa acopere toata suprafata tavii.
Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul , nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia de blat se toarna in tava tapetata cu nuca...
Mod de preparare:
sos roșu Se pune uleiul într-o tigaie la încins, se adaugă carnea tocată de mânzat și se lasă la călit, amestecând din când în când, până se elimină apa și capată usor aspectul de prăjit ( puțin crocant și...
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare .Apoi se adauga zaharul si mirosurile. Tot aici punem si laptele . Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si apoi se toarna peste albus . Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam in ploaie peste crema. Separat...
Intr-un castron se pun 100 g faina si 200 g lapte caldut (pentru a opari faina).
Se amesteca bine si se lasa la racit.
Drojdia se freaca cu 2 lingurite de zahar pana se dizolva zaharul, se amesteca cu putina faina si se lasa la crescut (plamada).
Galbenusul se mixeaza cu 1/2...
Intr-o cratita se pun 2 linguri de zahar brun la caramelizat .
Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga apa rece si se lasa in continuare pe foc pana se dizolva caramelul.
Cand acesta este dizolvat se adauga si restul de zahar si mirodeniile (dupa fierbere nu uitati sa scoateti cuisoarele...
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca
Se face un sirop din lapte, zahar si cacao. Se tine pe foc doar cat sa se dizolve zaharul. Se trage deoparte si se adauga untul sau margarina. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza.
Se adauga biscuiti zdrobiti si...
Blat : se bat albusurile bezea cu zaharul , galbenusul se freaca cu uleiul dupa care se amesteca cu albusul .Apoi se adauga apa , faina , cacao si praful de copt .
Se tapeteaza tava cu faina , se toarna compozitia si se da la cuptor 45"
Siropul se fierbe pe foc si se toarna fierbinte...
Se pune la fiert 1 cana de lapte ,3 cani de zahar si 3-4 linguri de cacao (cacao am amestecat-o cu zaharul ) Dupa ce s-a topit zaharul am scos 10 linguri din compozitie pentru glazura.Si am luat oala de pe foc.
Se adauga 200 gr Unt , 3 galbenusuri (unul cate unul ) , praful de copt amestecat...
Curatam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit.
Adaugam si sarea.
Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se lichefiaza.
Adaugam laptele caldut si o mana de faina, omogenizam maiaua si o lasam la crescut pana isi...
Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana se obtine o coca potrivit de tare si usor elastica
Se pot umple cu rahat,gem,nuca,.....dupa preferinte .
Se amesteca ouale, zaharul si vanilia. Adaugam uleiul , 4 linguri de faina amestecate cu praful de copt si se mixeaza bine.
Dupa care adaugam si restul de faina in ploaie ( 600 g faina). Rezulta un amestec lipicios.
Pudram mainile cu faina si facem bilute de marimea unei nuci...
Pt.foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca potrivit de tare Care se imparte in 8 parti si se intind foi care se coc pe dosul tavii .
Crema : laptele se pune pe foc cu untul apoi se toarna incet zaharul cu faina(care ulterior au fost amestecate impreuna) si se...
FOI :
Se caramelizeaza zaharul apoi se pune mierea, laptele, untul si cele 2 oua batute ca pt papara, toate se p un pe baie de abur pana se dizolva zaharul caramelizat apoi se pune faina pe rand, cand devine mai greu de mestecat cu lingura de lemn se pune pe masa si se framanta putin...