Amandina

Postat de Lina24 in Prajituri
20 Dec 2015 | 7092 vizualizari
Amandina

 "pentru Mos Craciun"

Ingrediente

  • Blat :
  • 7 oua ,
  • 250 gr zahar ,
  • 3 linguri de ulei,
  • 8 linguri de faina ,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 praf de copt ,
  • 2 linguri de apa
  • Sirop :
  • 1 cana de zahar ,
  • 2 cani de apa ,
  • 2 plicuri cappuccino clasic ,
  • 2 plicuri de ness ,
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 2 plicuri Crema pentru prajituri cu gust de ciocolata ,
  • trufe si rom de la Dr.Oetker 2 plicuri
  • Crema pentru prajituri cu gust de vanile de la Dr.Oetker

Mod de preparare

Blat : se bat albusurile bezea cu zaharul , galbenusul se freaca cu uleiul dupa care se amesteca cu albusul .Apoi se adauga apa , faina , cacao si praful de copt .

Se tapeteaza tava cu faina , se toarna compozitia si se da la cuptor 45"

Siropul se fierbe pe foc si se toarna fierbinte peste blatul taiat in prealabil dupa coacere.

Crema : se face exact cum scrie pe plic 

Asamblarea : blat - sirop - crema ciocolata -blat - sirop crema vanilie si eventual se poate rade ciocolata pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de amandina-varianta Miha

Postat de Constelatialeu

Reteta de amandina-varianta Miha

Iata cum se prepara Reteta de amandina-varianta Miha Blat : Eu am ales sa coc 3 blaturi separat, din compozita obtinuta am impartit-o in 3 parti egale si am copt 3 foi in tava cu dimensiunea...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2015, 09:48
Ce bine arata !
la 20.12.2015, 09:50
Foarte buna!
la 20.12.2015, 09:51
Buna!
la 21.12.2015, 20:30
la 21.12.2015, 21:33
Multumesc

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking