Ouale se taie in doua si se scot galbenusurile!
Galbenusurile zdrobite foarte marunt se amesteca cu pateul de ficat, se adauga ceapa taiata marunt sau data pe razatoare (aveti grija ce razatoare folositi pentru ca ceapa poate deveni amara), condimentam dupa gust cu sare si piper, iar la final...
Ouale fierte se taie in doua si se scot galbenusurile!
Galbenusurile se zdrobesc cat se poate de marunt, peste ele punem sunca maruntita si castraveciorii taiati in bucatele mici.
Se condimenteaza cu sare si piper!
Adaugam pe rand, amestecand usor, 3 linguri de maioneza, 3 linguri de...
Spanacul fiert se toaca marunt!
Intr-o cratita punem 3-4 linguri ulei la incins, adaugam faina si o lasam pana devine aurie, apoi se adauga jumatate din cantitatea de usturoi tocat marunt, punem spanacul si laptele; in functie de consistenta dorita se mai poate adauga apa sau chiar mai mult...
Pulpele si aripile se curata si se spala bine, se adauga peste ele vegeta si piperul, ceapa si usturoiul tocate si de asemenea lamaia taiata felii; se lasa la macerat cateva ore (eu, de obicei, le las de seara pana dimineata, dar sunt de ajuns si 2-3 ore).
Din oul intreg, faina, bere (cam...
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand ceapa a devenit aurie se pune faina, se mai caleste putin, se adauga boiaua de ardei si imediat se pune fasolea verde si rosiile tocate marunt, daca mai e nevoie de lichid se poate adauga putina apa sau suc de rosii. Se pune sare dupa...
Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa, se spumeaza daca e nevoie! Zarzavaturile curatate si spalate se adauga in oala in care fierbe carnea; se pune sare sau vegetta dupa gust.
Ar fi bine sa fiarba la un foc moderat spre mic pentru a ramane supa limpede!
Cand carnea si legumele...
Perisoarele :
Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele.
Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se pun la calit; cand s-au patruns bine, se adauga apa (~4 litri) si oasele pt ciorba. Se lasa sa fiarba...
Cele 200 gr. de nuca prajita si taiata se pun in tava bine unsa in care urmeaza sa fie copt blatul.
Pentru blat:
Albusurile se mixeaza pana devin spuma, se adauga zaharul si in continuare mixam pana zaharul s-a topit. Adaugam nuca de cocos si faina. Totul se pune in tava, peste nuca si se...
Pentru blat:
Batem cele 10 albusuri spuma, apoi adaugam zaharul, mixam pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi faina si cacao si praful de copt ( e bine ca ultimile 3 ingrediente sa fie amestecate in prealabil). Compozitia se pune intr-o tava bine unsa si se introduce la cuptor...
Ca sa facem aluatul punem in laptele caldut, drojdia si zaharul; asteptam ~5 min, pana creste putin, apoi adaugam sarea si faina si incepem sa framantam, se adauga si uleiul si se framanta in continuare. Aluatul trebuie sa fie elastic, relativ moale, cat sa se ia de pe mana. Il puneti la dospit...