Ingrediente
- 4 pulpe
- 4 aripi
- 1 ceapa
- 3-4 catei usturoi
- 1 lamaie
- vegetta
- piper
- 1 ou
- bere
- faina
- ulei
Mod de preparare
Pulpele si aripile se curata si se spala bine, se adauga peste ele vegeta si piperul, ceapa si usturoiul tocate si de asemenea lamaia taiata felii; se lasa la macerat cateva ore (eu, de obicei, le las de seara pana dimineata, dar sunt de ajuns si 2-3 ore).
Din oul intreg, faina, bere (cam jumatate din doza) si putina sare se face o coca (putin mai groasa decat la clatite).
Dupa ce scoatem carnea de la macerat, o dam prin coca cu bere si le punem la prajit in ulei - care trebuie sa fie in cantitate putin mai mare si foarte bine incins. Se prajesc la foc mai mic si eventual tigaia acoperita cu capac, pentru a se patrunde bine!
Se servesc cu ce garnitura doriti!!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe si aripioare americane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|