Ciorba de perisoare

Postat de Maria_Laura in Ciorbe
3 Feb 2014 | 3818 vizualizari
Ciorba de perisoare

Ciorba de legume cu perisoare sau ciorba cu oase (carne) cu perisoare!

Ingrediente

  • 6 morcovi
  • 4 radacini patrunjel
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1-2 oase de porc (dar sa aiba si putina carnita pe ele) sau carne de pui sau chiar fara carne (fiecare dupa preferinte);
  • rosii sau bulion
  • 50 gr. orez (optional)
  • otet
  • 2 oua
  • leustean
  • Pentru perisoare:
  • 500 gr carne macinata
  • 1 ou
  • frunze patrunjel
  • 1 catel usturoi (optional)
  • sare si piper
  • 2-3 linguri gris

Mod de preparare

Perisoarele:

Carnea macinata se amesteca cu oul, frunzele de patrunjel, usturoiul, grisul, sare si piper. Se formeaza perisoarele.

Toate legumele (in afara de rosii) se toaca marunt si se pun la calit; cand s-au patruns bine, se adauga apa (~4 litri) si oasele pt ciorba. Se lasa sa fiarba toate foarte bine, apoi adaugam rosii tocate marunt sau suc de rosii. Se condimenteaza dupa gust. Spre sfarsit se adauga perisoarele.

Cand toate sunt fierte, se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se "linisteasca" (~20-30 min). Apoi ouale se bat bine cu furculita si se pun in ciorba... (in ouale batute adaugati cate putin ciorba pt a nu se face "zdrente" si ciorba sa fie fina).

Se acreste dupa gust!

Se serveste cu smantana si ardei iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2014, 15:03
buna
la 03.02.2014, 15:23
la 03.02.2014, 16:27
la 03.02.2014, 17:54
la 03.02.2014, 17:54

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking