Ingrediente
- 700 gr carne tocată
- o ceaşcă orez (cca 70 gr)
- un morcov
- o ceapă de apă
- pătrunjel rădăcină
- păstârnac
- un ardei gras galben
- un ardei gras roşu
- piper praf
- sare
- cimbru verde
- pătrunjel frunză
- 1 litru borş
- 50 gr ulei
- 2 ouă
- roşii cherry
Mod de preparare
Cine a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am răzuit morcovul şi rădăcinoaselepe răzătoarea mare fiindcă se pătrund mai uşor şi dau consistenţă, iar ardeii i-am tăiat ca pentru o salată.
Carnea se amestecă cu ceapa (dată şi ea tot prin răzătoare), cu pătrunjelul verde (tocat şi el dinainte), cu piperul, cu orezul şi cu cele două ouă. Deasemenea se pune şi cimbrul tocat mărunt precum şi sarea. În timp ce aceste ingrediente se fac perişoare se călesc într-un vas celellate legume, adăugându-se peste ele 7 litri de apă.
Când apa în care fierb şi legumele dă în clocot se adaugă perişoarele formate şi se lasă la fiert până se fierb îndeajuns de bine. Se pun roşiile, iar spre final se fierbe borşul într-un alt vas şi se adaugă peste perişoare acrindu-se după gustul fiecăruia. Se mai lasă la fiert circa 3-4 minute şi se apoi ciorba poate fi trasă de pe foc.
Cine-i mai îndemânatic, între timp, poate pune şi de mămăligă. :))
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (85)
|